Europe – The Final Countdown 30th Anniversary Show – Live At The Roundhouse
Door op 18 juli 2017

Band: Europe
Album_title: Europe - The Final Countdown 30th Anniversary Show - Live At The Roundhouse
Genre: hardrock
Release_date: 07/21/2017
Label: Hell & Back Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3695046
Europe - The Final Countdown 30th Anniversary Show - Live At The Roundhouse Europe
4
4

Er zijn van die liedjes die iedereen ongeacht zijn of haar muzikale voorkeur kent. The Final Countdown van Europe is zo’n nummer waarvan iedereen al bij het keyboard intro weet wat er gaat volgen. Het is elke dag wel ergens op een radiostation te horen en is gebruikt in tal van commercials. The Final Countdown van het gelijknamige album verscheen dertig jaar geleden. Reden voor een feestje, dachten de vijf Zweden. Tijdens een tournee speelden ze het album integraal en de show in Londen werd opgenomen voor een DVD-CD uitgave.

De opname klinkt heerlijk energiek en ook het publiek had er zin in getuige de enthousiaste reacties en het meezingen. De eerste helft van de show speelt Europe hun complete nieuwe album, het prachtige War Of Kings. Europe is net als wijn en wordt met de jaren alleen maar beter. Nummers als Praise You en Angels (with Broken Hearts) zitten compositorisch beter in elkaar dan alles wat de band in de jaren tachtig en begin jaren negentig maakte.

De tweede helft bestaat uit het complete album The Final Countdown. Herkenbaarheid troef natuurlijk vanaf de eerste tonen tot en met de reprise van het titelnummer. Liedjes als Rock The Night en Heart Of Stone gaan er nog altijd in als koek en de Deep Purple invloeden komen sterk naar voren op een nummer als Danger On The Track. Minpunt van een integrale uitvoering is dat ook een paar mindere nummers worden gespeeld. Het enthousiasme, de goede stem van Joey Tempest en het lekkere snarenwerk van John Norum vergoedden echter alles. Europe behoort al jaren tot de top van de europese rockacts en dit goede livealbum onderstreept hun status.

Onlangs heeft de band haar volgende studioalbum in de Abbey Road studios opgenomen dat in de herfst zal verschijnen. Net als bij War Of Kings zat producer Dave Cobb achter de knoppen. We kijken er daarom nu al reikhalzend naar uit.

Tracklisting The Final Countdown 30th Anniversary Show – Live At The Roundhouse

 1. Hole in My Pocket
 2. The Second Day
 3. Praise You
 4. Nothin to Ya
 5. California 405
 6. Angels (With Broken Hearts)
 7. Days of Rock ‘N’ Roll
 8. Children of the Mind
 9. Rainbow Bridge
 10. Vasastan
 11. Light It Up
 12. War of Kings
 13. The Final Countdown
 14. Rock the Night
 15. Carrie
 16. Danger on the Track
 17. Ninja
 18. Cherokee
 19. Time Has Come
 20. Heart of Stone
 21. On the Loose
 22. Love Chaser
 23. The Final Countdown [Reprise]