Elevener – Symmetry In Motion
Door op 09 mei 2011

Band: Elevener
Album_title: Symmetry In Motion
Genre: AOR
Release_date: 05/27/2011
Label: AOR Heaven
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2937672
Symmetry In Motion Elevener
3
3

In 2008 debuteerde Elevener met When Kaleidoscopes Collide. De band bestond destijds uit slechts twee muzikanten: Johan Bergquist (bas, keyboards en zang) en Andreas Brodén (drums en gitaar). Anno 2011 is Brodén verdwenen en zijn Anton Roos (drums), Magnus Lindqvist (gitaar), zanger Pierre Wensberg en bassist Robert Garnold (bas) aangetrokken zodat Elevener nu een kwintet is.

Het Zweedse vijftal levert met Symmetry In Motion een aardige, maar zeker niet bijzondere AOR plaat af. Tijdens het beluisteren van de elf melodieuze liedjes heb je voortdurend het gevoel dat je alles al eens eerder en beter hebt gehoord. Door de krachtige productie van Martin Kronlund klinkt het als een klok, maar na meerdere luisterbeurten valt toch op dat de band regelmatig leentjebuur speelt bij Honeymoon Suite, Asia, Icon en Journey. Het merendeel van de arrangementen klinkt net wat te bekend. Nu staat AOR niet bekend om vernieuwing en zou het oneerlijk zijn om elke band daarop af te rekenen, maar als originaliteit ver te zoeken is moet de uitvoering top zijn.

De muzikanten van Elevener staan elk hun mannetje en vooral gitarist Magnus Lindqvist toont zich een vaardig snarenplukker, maar het bereik van zanger Wensberg is toch wat beperkt. Voeg daarbij dat de variatie op dit album ver te zoeken is en je hebt een AOR plaat die aanvankelijk aardig klinkt, maar niemand over een jaar nog draait.

Tracklisting Symmetry In Motion:

 1. Just As I Thought
 2. Hypnotized
 3. Written In Your Eyes
 4. Dare To Love
 5. Never Would I
 6. Heal Me
 7. Cage Of Broken Dreams
 8. Tearing Me Down
 9. For The Times We Share
 10. You Got What It Takes
 11. Modern Times