Eindelijk een nieuw album van rockveteranen Y&T
Door op 12 april 2010

Band: Y&T
Album_title: Facemelter
Genre: hardrock
Label: Frontiers

In 1981 bracht Y&T haar derde album Earthshaker uit en vestigde daarmee voor eens en altijd haar reputatie. Menig hardrocker in ons land beschouwt dit album nog steeds als de beste hardrockplaat die ooit werd gemaakt. Na een weergaloos optreden op Pinkpop in 1982 kon de band niet meer stuk. De band bracht na die klassieker nog een aantal goede albums uit zoals Mean Streak en het onderschatte Ten, maar ook missers als In Rock We Trust. De band is hier altijd populair gebleven en komt vrijwel elk jaar voor een paar optredens naar Nederland. Na tig jaar teren op oude successen achtte men de tijd eindelijk rijp voor een nieuw album. Komende maand is het eindelijk zover en verschijnt het eerste Y&T album in dertien jaar. De plaat heet Facemelter en komt op 21 mei uit op het Italiaanse Frontiers label dat met bands als Journey, Toto, Survivor en Dokken een behoorlijke stal artiesten heeft verzameld.

Y&T kent nog twee originele leden in zanger en gitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore. Zij worden bijgestaan door gitarist John Nymann en drummer Mike Vanderhule. Naar verluidt is Facemelter een stevige rockplaat met energieke rocksongs en prachtige ballads. Hopelijk is de hoes geen voorbode van de muziek want het ontwerp van John Taylor Dismukes, in het verleden verantwoordelijk voor het artwork van Black Tiger en Mean Streak, is cliché.

Uiteraard komt de band ook snel deze kant op om het album te promoten. Iedereen die van een kwalitatief goede pot hardrock houdt en niet per se alle WK voetbalwedstrijden wil zien, kan medio juni de band aan het werk zien. Op 16 juni speelt de band in Hedon in Zwolle en een dag later in Bibelot Dordrecht.

Written in Music Nieuwsbrief