Eerste liveplaat voor Def Leppard
Door op 08 april 2011

Band: Def Leppard
Album_title: Mirrorball
Genre: hardrock
Label: Phonogram

Def Leppard brengt op 6 juni voor het eerst een livealbum uit getiteld Mirrorball. Voor dit album werden diverse concerten tijdens ‘The Sparkle Lounge Tour’ opgenomen. Naast uitvoeringen van Def Leppard klassiekers staan er drie nieuwe liedjes op en is een DVD toegevoegd met beelden van het podium en backstage capriolen. Zoals was te verwachten staat de plaat vol met liedjes van de millionsellers Pyromania en Hysteria zoals de hitsingles Animal, Pour Some Sugar On Me en Photograph. De drie nieuwe liedjes zijn in 2010 gecomponeerd en heten: Undefeated, Kings Of The World en It’s All About Believin’.

Zanger Joe Elliott omschrijft Undefeated als een zang georiënteerd liedje in de stijl van Queen met piano. De Phil Collen compositie It’s All About Believin’ is naar verluidt een poprock liedje terwijl Rick Savage’s Kings Of The World een groots, episch rocknummer is dat geschikt lijkt voor arena’s en stadions. Het zou te vergelijken zijn We Will Rock You maar dan met gitaarpartijen. De nummers zijn onderling verschillend en klinken niet als eerder Def Leppard materiaal.

Tracklisting Mirrorball:

Disc1

 1. Rock! Rock! (Till You Drop)
 2. Rocket
 3. Animal
 4. C’Mon C’Mon
 5. Make Love Like A Man
 6. Too Late For Love
 7. Foolin’
 8. Nine Lives
 9. Love Bites
 10. Rock On

Disc2

 1. Two Steps Behind
 2. Bringin’ On The Heartbreak
 3. Switch 625
 4. Hysteria
 5. Armageddon It
 6. Photograph
 7. Pour Some Sugar On Me
 8. Rock Of Ages
 9. Let’s Get Rocked
 10. Action
 11. Bad Actress
 12. Undefeated (new studio track)
 13. Kings Of The World (new studio track)
 14. It’s All About Believin’ (new studio track)

Tegelijk met de release zal een koffietafelboek over de band verschijnen: Def Leppard – The Definitive Visual History met foto’s van Ross Halfin.