Dream Police – Hypnotized
Door op 27 november 2014

Band: Dream Police
Album_title: Hypnotized
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 10/20/2014
Label: Sacred Bones
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3352485
Hypnotized Dream Police
3.5
3.5

Dream Police is een hobbyprojectje van Nick Chiericozzi en Mark Perro, die met The Men altijd al hard doorwerken. Blijkbaar was het niet genoeg, want de twee hadden nog veel meer ideeën en konden niet wachten om deze uit te werken. Op dit album staan ook genoeg nummers die gewoon onder de vlag van The Men uitgebracht konden worden. Toch verschilt het geluid wel degelijk.

Wat meteen opvalt is het gebruik van drumcomputers en synths, want die zorgen namelijk voor een basis van darkwave en industrial. Het klinkt donker en stemmig, maar dikwijls ook hard en dissonant. Met dat geluid als basis schieten de nummers alle kanten op en invloeden van krautrock, blues, psychedelica en zwalkende bar-rock zijn allemaal terug te horen. Het album is hierdoor veelzijdig, maar komt door de vele invloeden ook wat rommelig over. Na een stevig doorbeukend liedje, kan zomaar een donkere, stemmige ballad volgen. Op die manier is het een leuke collectie losse liedjes geworden, die coherentie mist om een echt albumgevoel op te roepen

Zo klinkt Dream Police te goed om af te doen als gewoon een hobbyprojectje met overblijfselen. Elk liedje is van hoge kwaliteit en kan prima op zichzelf staan. Sterker nog, afzonderlijk klinken ze beter dan in albumverband. Hierdoor is het een album geworden dat als geheel niet lekker luistert. Ondanks dat is Hypnotized zeer de moeite waard.

Tracklisting Hypnotized:

  1. Hypnotized
  2. My Mama’s Dead
  3. Iris
  4. Pouring Rain
  5. All We Are
  6. John
  7. Let It Be
  8. Sandy