Donots – The Long Way Home
Door op 07 juni 2010

Band: Donots
Album_title: The Long Way Home
Genre: rock
Release_date: 05/06/2010
Label: Solitary Man Records
Rating: Twee sterren (2)
Soundsid: 2775483
The Long Way Home Donots
2
2

Donots is een band die in thuisland al veel bereikt heeft. Sowieso al drie top twintig noteringen in de albumcharts, veel airplay, video’s op MTV Duitsland, etc, etc. De band heeft dan ook al acht albums uit en heeft wereldwijd 700.000 exemplaren verkocht. Dat is niet misselijk en toch hebben wij hier nog niet echt van ze gehoord.

The Long Way Home is hun nieuwste album en je hoort aan alles af dat deze band al vijftien jaar bestaat. De elf nummers lopen allemaal als een trein, zijn rijkelijk voorzien van allerlei arrangementen en productioneel wordt alles uit de kast gehaald. Donots straalt uit dat ze een punkrock band zijn, maar zijn dat absoluut niet. Het is wel begrijpelijk dat ze met Green Day op tour gaan, want die hebben inmiddels ook al niets meer met punkrock te maken.

Donots is een rockband met veel pop- en emo-invloeden en de latere Greenday heeft duidelijk als voorbeeld gestaan. Bij mij gaan deze hapklare brokken van het ene oor naar het andere en kan geen van de nummers mij bekoren. Te commercieel, te zielloos, te glad… Ieder land heeft zo’n band. Donots klinkt als een combinatie van Di-Rect en Destine en ik twijfel of we heel erg staan te springen om de Duiste variant hiervan te omarmen. Aan mijn deur kunnen ze in ieder geval voorbij gaan.

Tracklisting The Long Way Home:

 1. Changes
 2. Calling
 3. Forever Ends Today
 4. High And Dry
 5. Let It Go
 6. Dead Man Walking
 7. Make Believe
 8. Who You Are
 9. The Years Gone By
 10. Hello Knife
 11. Parade Of One