Dirty Streets – White Horse
Door op 13 januari 2016

Band: Dirty Streets
Album_title: White Horse
Genre: Rock
Release_date: 11/26/2015
Label: Alive Natural Sound
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3452237
White Horse Dirty Streets
3.5
3.5

“Music you can save me” schreeuwen de jongens van Dirty Streets. De roffels van het powerrocktrio uit Tennessee plegen  het soort rauwe rock dat je destijds bij formaties als pakweg Humple Pie aantrof. De machtige soulvole strot van zanger-gitarist Justin Toland  herinnert eerder aan het timbre van een jonge Paul Rodgers dan de zangpartijen van Mariott en Frampton in de Pie periode.  Samen met bassist Thomas Storz en drummer Andrew Denham vormt Toland een super hecht team. Trefzekere drumroffels een strak hakkende bas, door wah wah pedaal vervormd, galmende gitaarriffs zijn alomtegenwoordig bij de groep die zich zonder omkijken in een soort ritmische trance smijt waaruit de nummers ontstaan.

We wanen ons meteen terug in de  vroege jaren zeventig de periode dat de eerste hard rockende manifestaties zich losmaakten van de progressieve rockbeweging met in plaats van lang uitgesponnen etherische muzikale suites korte, efficiënte tracks  waarin de spirit van pioniers als  Cream en vooral Blue Cheer doorklinkt.

Het onstuimige ritme van een soort organisch tot stand gekomen groove en de rauwe benadering daar draait het om op Whitehorse,, evenals  de eerdere werkstukken van Dirty Streets in de Ardent Studios van Memphis tot stand gekomen. Als het tempo even vertraagt ontstaat het akoestische Voices of wordt in Dust even tijd genomen voor enkele mistig zwevende psychedeliscg getinte momenten. De genadeloze drumbeat roept al snel tot de orde voor compromisloze urgente hardrock van de titeltrack die er in minder dan drie minuten wordt doorgejaagd. Ongetwijfeld de ideale opwindende soundtrack om vlak voor een podium te beleven met het biertje in handbereik.

Tracklisting White Horse:

 1. Save Me
 2. Looking For My Peace
 3. Accidents
 4. Think Twice
 5. When I See My Light
 6. Good Kind Of Woman
 7. The Voices
 8. Good Pills
 9. Plain
 10. Dust
 11. White Horse