Devil’s Brigade – Devil’s Brigade
Door op 06 oktober 2010

Band: Devils Brigade
Album_title: Devils Brigade
Genre: punk
Release_date: 08/26/2010
Label: Hellcat
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2810892
Devils Brigade Devils Brigade
3.5
3.5

Eindelijk brengt Devil’s Brigade een volwaardig album uit. Dit side project van Rancid’s jaloers makend goede bassist Matt Freeman bestaat al meer dan 10 jaar, maar een echt album hadden ze nog niet eerder uitgebracht. Samen met Tim Amstrong (Rancid) die gitaar speelt en de productie op zich heeft genomen en drummer D.J. Bonebreak (X).

De plaat trapt af met twee ijzersterke punkabilly songs (I’m Moving Through en My Own Man Now). Songs zoals je ze kan verwachten van deze heren. Maar daarna begint het feest pas echt. De staande bas gaat de hoofdrol spelen en de liedjes gaan de pan uit swingen. De plukkende bas slapt erop los bij Shakedown. Top rockabilly met de bijna aan Tom Waits doen denkende rauwe stem van Freeman en de ‘twang’ gitaarklanken van Tim Amstrong. Bridge Of Gold is een bluegrass country juweeltje van de bovenste plank. Wie hier niet mega vrolijk van wordt is niet meer te genezen. Ride Harley Ride is broeierig, Darlene is weer een ouderwetse punktrack en Vampire Girl kennen we nog van Give ‘Em Booth.

Matt Freeman is niet de beste zanger, maar door de afwisseling in de liedjes blijft het wel te trekken. Het is die afwisseling in combinatie met de energie en het instrumentale vakmanschap die dit album boven de meeste punkreleases doet uit stijgen.

Tracklisting Devils Brigade:

 1. I’m Movin Through
 2. My Own Man Now
 3. Shakedown
 4. Bridge Of Gold (met Tim Armstrong en Lars Frederiksen)
 5. Darlene
 6. Ride Harley Ride
 7. Who’s Gonna Save You Now
 8. Desperate Times
 9. Vampire Girl
 10. Gentleman Of The Road (met Tim Armstrong)
 11. Protest Song
 12. Half Way To Hell