Devil City Angels – Devil City Angels
Door op 24 september 2015

Band: Devil City Angels
Album_title: Devil City Angels
Genre: hardrock
Release_date: 09/11/2015
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3453825
Devil City Angels Devil City Angels
3.5
3.5

In Devil City Angels zitten een aantal jaren 80 iconen. Tracii Guns (oa LA Guns), Rikki Rocket, (o.a. Poison) Rudi Sarzo (Whitesnake) en Brandon Gibbs (Cheap Thrills). Niet verkeerd dus. Of The Strip er nu nog voor uitloopt weet ik niet, maar mijn interesse was wel gelijk gewekt. De verwachtingen van een band als deze, met zulke individuele klasse, worden volledig ingelost. Uitstekende hardrock met veel pop, blues, soul en funk invloeden. Een heerlijke feest en auto plaat. De chemie spat er van af.

Gibbs mag de minst bekende van dit stel zijn (en ook de jongste), maar hij zingt ieder nummer zo geweldig. Wat een uitstekende stem. Niet rauw, maar wel met veel soul. De eerste twee songs, het funky Numb en het nog betere All My People trekken de luisteraar al meteen over de streep. Maar ook het aan The Black Crowes doen denkende I’m Living, de knallende afsluiter Bad Decisions ( wat een bas intro van Rudi!), of het lekker slepende Ride With Me, wat een beetje aan moderne country doet denken.

Devil City Angels is een lekker frisse rockplaat. Wie wat sleaze a la L.A. Guns verwacht, zal dat niet vinden op DCA. Het klink allemaal een stukje gepolijster. Maar daardoor niet minder opwindend. Dit zal een top band zijn om live te zien, want het kan niet anders dan dat het knalt op het podium. Hopelijk komt er een Europese tour aan.

Tracklisting Devil City Angels:

  1. Numb
  2. All My People
  3. Boneyard
  4. I’m Living
  5. No Angels
  6. Goodbye Forever
  7. Ride With Me
  8. All I Need
  9. Back To The Drive
  10. Bad Decisions