Def Americans (Johnny Cash Tribute) Live
Door op 02 december 2011

Band: Def Americans
Genre: rock

Coverbands is een fenomeen van de laatste paar jaar. Er blijkt toch een vacuum te ontstaan als bands als Led Zeppelin en The Doors ermee ophouden. De mensen willen de muziek blijven horen en dan het liefst live. De ervaring die een band als Letz Zep biedt valt natuurlijk in het niet bij het origineel, maar toch is een optreden van deze band een bijzondere ervaring.

Het valt niet mee om als coverband het werk van Johnny Cash live ten gehore te brengen. De man is een regelrecht icoon binnen de muziekwereld. The Man in Black heeft overduidelijk zijn stempel gedrukt en is van onschatbare waarde geweest. Zijn kenmerkende diepe bas-bariton stem, de boom-chicka-boom sound van zijn Tennessee Three band, zijn tradities en zijn maniertjes; het zijn allemaal zaken die bijdragen aan de mystiek rond Johnny Cash. Het lijkt mij daarom schier onmogelijk om zijn muziek getrouw ten gehore te brengen. En toch gaat het gebeuren.

Volgens de site van de Def Americans hoeven we ons geen zorgen te maken. De band uit Eindhoven is in staat om de swing, sfeer en rebellie van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden weer nieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt net als the Man in Black zelf moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Ook de showmanship van the Man in Black is terug te vinden op het podium bij deze Eindhovenaren.

Op 16 december spelen de Def Americans in De Kelder te Amersfoort, de dag erna in Weert in Muziekcentrum De Bosuil. 23 december staat de band nog in CC Deurne in Deurne. Daarna zijn ze pas weer in februari, maart en april van 2012 op de Nederlandse podia te vinden.

Written in Music Nieuwsbrief