Dead Bronco – Driven By Frustration
Door op 30 maart 2018

Band: Dead Bronco
Album_title: Driven By Frustration
Genre: rock, punkrock
Release_date: 02/16/2018
Label: Roots Union Records
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3814604
Driven By Frustration Dead Bronco
3
3

De afbeelding op het hoesje en de titel van de vijfde langspeler van Dead Bronco spreken boekdelen Schuimbekkende en dynamische, rockende countrypunk die zich aan de duistere zelfkant van de samenleving manifesteert. De afgelopen jaren schuimde dit met Spaanse muzikanten bevolkte combo aangevoerd door Matt Horan succesvol de Europese festivalpodia af.

‘American Sludge’ noemen ze hun door een traditioneel akoestisch snareninstrumentarium gecreëerde sound die in een opgedreven, gespierde  benadering door de luidsprekers knalt.  Onheilspellend is een eerder zwakke omschrijving  voor de rauwe verrichtingen. Horan leidt zijn muzikale posse met strakke teugels, in zijn  volledig vernieuwde band, wisselt Adam Gomez  regelmatig zijn gitaar  voor mandoline en vormt daarbij een hecht team met  banjospeler Jowy Bruno.

Na de massieve gitzwarte instrumentale inleiding Death Of An Appalachian weert Horan zich als een in een wijwatervat gevallen duivel. Scumbag wordt abrupt afgebroken en we bevinden ons meteen op Devil’s Road, een helse rit die in ijltempo verder over onverharde wegen dendert naar een sloganesk I Hate You en Miss Carriage, energieke songs die ver onder de drie minuten grens blijven.

Brulboei Hogan gaat helemaal voluit in de titelsong en diept zijn beste cowboy-jodel in het op flitsende picking leunend Floating Down The River en schakelt nog even een versnelling  hoger in Life Of Leech. Zo raast het gezelschap onverstoorbaar verder. Het gaat er niet bepaald fijnzinnig aan toe bij Dead Bronco. De combinatie van bikkelharde, rudimentaire rock en tomeloze energie zet de boel op stelten en zal ongetwijfeld zijn uitwerking niet missen bij hun passage in dB’s, Vera en op het Roots & Roses Festival.

http://www.rootsandroses.be/?lang=nl

Tracklisting Driven By Frustration:

 1. Death Of An Appalachian
 2. Scumbag
 3. Devil’s Road
 4. I Hate You
 5. Miss Carriage
 6. Driven By Frustration
 7. Floating Down The River
 8. Life Of Leech
 9. Lord Call Me Home
 10. Stuck In The Mud
 11. No Name
 12. Funeral Inhibited

Written in Music Nieuwsbrief