Cousins – The Halls Of Wickwire
Door op 27 november 2014

Band: Cousins
Album_title: The Halls Of Wickwire
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 09/08/2014
Label: Ba Da Bing, Hand Drawn Dracula
Rating: Tweeënhalve ster (2.5)
Soundsid: 3349371
The Halls Of Wickwire Cousins
2.5
2.5

Cousins is een garagerock duo ut Halfax, Canada. Door de combinatie van drums, gitaar en zag is de muziek heel direct en rauw. Deze rauwheid wordt nog eens versterkt door een batterij aan effecten, plus een zwaar overstuurde productie. Het rammelt en het piept, maar de zang zorgt altijd voor een toegankelijk randje.

Het geluid wat de band neerzet is zowel een voor- als een nadeel; Het is flink rauw en energiek, maar doordat alles verdrinkt in effecten en overmatig volume ligt gebrek aan dynamiek en dus eentonigheid op de loer. De hoge, maar vlakke zang doet de muziek ook geen goed. Als geheel is dit album niet intens, spannend en gevarieerd genoeg. Daar kun je nog zoveel knarsende gitaren en galmeffecten tegenaan gooien, maar het eindresultaat blijft vlak.

Aan de andere kant bewijst het duo met bijvoorbeeld het nummer At Odds wel degelijk over  een. mooie spanningsboog en –dynamiek te kunnen beschikken. Het lied is overduidelijk een cliché hard-zacht spelletje, maar het is één van de zeldzame momenten dat de band spannend en divers klinkt, waardoor ze aan intensiteit winnen. Al met al geen slecht album binnen het genre, maar ook niets bijzonders.

Tracklisting The Halls Of Wickwire:

  1. Phone
  2. Other Ocean
  3. Alone
  4. At Odds
  5. Death Man
  6. Body
  7. What’s Your Name
  8. Mess
  9. Ocean
  10. Singing