Chris Cornell zoekt het hogerop
Door op 13 augustus 2015

Artiest: Chris Cornell
Album_title: Higher Truth
Genre: Rock
Label: Universal

Soundgarden neemt momenteel een pauze waardoor zanger Chris Cornell de gelegenheid kreeg om een nieuw soloalbum op te nemen. De opnamen zijn inmiddels afgerond en op 18 september kunnen we het resultaat horen. Het album heet Higher Truth en laat (gelukkig) een heel ander geluid horen dan het door velen verfoeide album Scream uit 2009. Op het hoesontwerp is zelfs een zon met een zwart gat te zien. Een stille hint naar de hit Black Hole Sun?

Bij de opnamen van Scream zat Timbaland achter de knoppen, deze keer was dat iemand die zijn sporen in de rockwereld ruimschoots heeft verdiend, namelijk Brendan O’Brien. De eerste single heet Nearly Forgot My Broken Heart en kan hieronder beluisterd worden.

Higher Truth telt twaalf composities en de deluxe versie die vanaf vandaag kan worden besteld, telt vier bonusnummers. Naar verluidt maakt Cornell op zijn nieuwe album een flinke stap voorwaarts als componist, tekstschrijver en muzikant. De muziek is ditmaal geïnspireerd door Nick Drake, Daniel Johnston en het witte album van the Beatles. Het reflectieve karakter van de teksten blijkt al uit de titels van nummers als Before We Disappear en Our Time In The Universe.

Het is nog niet duidelijk of Cornell op zijn akoestische solotoernee ook Europa zal bezoeken. Vooralsnog zijn louter Amerikaanse shows aangekondigd.