China – Light Up The Dark
Door op 10 maart 2011

Band: China
Album_title: Light Up The Dark
Genre: hardrock
Release_date: 03/25/2011
Label: Metal Heaven
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2901843
Light Up The Dark China
3
3

Tik China in de zoekmachine van Google, Bing of Yahoo en in de eerste duizend zoekresultaten zal je de website van de Zwitserse rockband China niet snel aantreffen. Tsja, als je alles eens van te voren wist zou je je band in de jaren tachtig van de vorige eeuw niet noemen naar het land dat binnenkort de grootste economische macht ter wereld is. Light Up The Dark is het vijfde album van het kwintet en bevat 12 liedjes die allemaal een eighties sound hebben die herinneringen oproept aan Mötley Crüe, Kiss en Autograph.

De voorspelbare hardrockliedjes hebben makkelijk meezingbare refreinen en liggen lekker in het gehoor. Doorgewinterde fans van het genre hebben dit al duizendmaal eerder gehoord; China is een trendvolger en geen trendsetter. Toch weet China geregeld te bekoren door een lekkere groove zoals in Hey Yo. Aan de andere kant maakt de band een knieval voor de commercie in On My Way dat klinkt als de zoetsappige TV-tune van een Amerikaanse tienerserie.

In het verleden wist China successen te boeken in Duitsland, Engeland en Zwitserland. We betwijfelen of hen dat opnieuw lukt.

Tracklisting Light Up The Dark

 1. Light Up The Dark
 2. Hey Yo
 3. She’s So Hot
 4. Girl On My Screen
 5. Lonely Rider
 6. Gates Of Heaven
 7. On My Way
 8. Stay
 9. Deadly Sweet
 10. Trapped In The City
 11. Right Here Right Now
 12. Flesh And Bone