Chickenfoot IV?
Door op 23 maart 2011

Band: Chickenfoot
Album_title: Chickenfoot IV
Genre: hardrock

Met Red Hot Chilli Peppers drummer Chad Smith, voormalig Van Halen bassist Michael Anthony en zanger Sammy Hagar heeft Chickenfoot drie lolbroeken in de gelederen. Samen met gitaarkunstenaar Joe Satriani leverden ze in 2009 een prima debuut af dat prompt een aantal gouden albums opleverde. Onlangs namen de heren hun tweede album uit en gaven dat de titel Chickenfoot IV (vier in Romeinse cijfers) mee.

Waarom noemen ze hun tweede album ‘vier’?

1)       Sammy Hagar vergelijkt de kwaliteit van het nieuwe materiaal al een tijdje met de grootste band in het rockpantheon: Led Zeppelin. Het lijkt hoogmoed, maar de muzikanten zijn allemaal van topniveau, dus wie weet…

2)       Van Halen bracht al albums met de titel II (1979) en III (1998). De titel IV zou een hint zijn naar de broertjes Van Halen. Een dergelijke stunt haalde Van Halen zelf een keer uit door met OU812 stilletjes te verwijzen naar Eat ‘Em And Smile van David Lee Roth.

Hagar over de IV titel: “That’s how silly we are. It’s the working title but I guarantee it’ll stick.”

Liedjes die op het album zullen staan zijn o.a. No Change, Who’s Next, Astral Years en I Ain’t Got You, I Got The Two By Blues.  Chickenfoot IV moet eind dit jaar in de schappen liggen, aldus Hagar.

Door studio- en tourverplichtingen van Chad Smith zoekt de band momenteel een andere drummer voor een tour. Kandidaten die genoemd worden zijn Jason Bonham (zoon van John Bonham), Tommy Lee (drummer van Mötley Crüe en in bepaalde kringen meer bekend om zijn enorme l*l en relatie met Pamela Anderson) en Frankie Banali (Quiet Riot). Hagar benadrukte tijdens zijn boeksigneringen dat Smith wel deel blijft uitmaken van Chickenfoot.