Bonamassa komt met ode aan drie Britse gitaariconen
Door op 09 maart 2018

Artiest: Joe Bonamassa
Genre: Bluesrock
Label: Mascot Records

Het jaar is niet compleet zijn zonder liveplaat van Joe Bonamassa. En jawel hoor, op 18 mei verschijnt wederom een liveplaat van de Amerikaanse gitarist. Op zijn vorige liveplaat Live At The Greek Theatre bracht hij een ode aan de drie Kings (BB King, Albert King en Freddie King). Ditmaal doet hij dat kunstje nog eens over en brengt hij een eerbetoon aan drie Engelse gitaariconen: Jimmy Page, Jeff Beck en Eric Clapton.

Hoewel zowel Page als Beck meer bekend staan als rockgitaristen waren ze wel sterk beïnvloed door de blues en om die reden heet Bonamassa’s album dan ook: British Blues Explosion. Het album werd opgenomen in het Old Royal Naval College in Londen in juli 2016. Zijn begeleidingsband bestond destijds uit Michael Rhodes (Bass), Reese Wynans (Keyboards), Anton Fig (Drums) en Russ Irwin (Rhythm Guitar & Backing Vocals).

Dat Bonamassa een eerbetoon aan dit drietal brengt is geen verrassing. Op jeugdige leeftijd werd hij al meer beïnvloed door de Britse blues dan door welke andere muziek dan ook. Van jongs af aan werd de muzikale Joe verliefd op het stevige, scherpe geluid dat ontstond vanaf het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw. Dit geldt met name voor het zeer innovatieve en evocatieve gitaarwerk van drie van de grootste zwaargewichten ter wereld, Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page. Joe Bonamassa’s liefde voor de Britse blues vormt de kern van zijn muzikale inspiratie; en, voor de eerste keer, was hij met deze onvergetelijke show in staat om een speciaal eerbetoon te brengen aan de Britse gitaristen die hem inspireerden, waaronder Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page.

Op basis van zijn eerdere releases en toewijding aan de muziek zal British Blues Explosion zonder twijfel het luisteren meer dan waard zijn. Hieronder kun je alvast een voorproefje beluisteren van de dubbel cd, 3LP, DVD of BluRay.