Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow
Door op 23 februari 2014

Band: Bombay Bicycle Club
Album_title: So Long, See You Tomorrow
Genre: Indierock
Release_date: 01/31/2014
Label: Universal Island Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3276060
So Long, See You Tomorrow Bombay Bicycle Club
3.5
3.5

Het veelzijdige Bombay Bicylcle Club bracht begin februari haar vierde album uit: So Long, See You Tomorrow. De Engelse indierockband uit Londen houdt ervan zoveel mogelijk verschillende genres aan te boren, zoals folk, electronica, world, indierock en psychedelica.

Fans hebben relatief lang moeten wachten op deze opvolger van A Different Kind of Fix. Voorheen bracht de band ieder jaar een nieuw album uit, maar ditmaal werd er drie jaar voor uitgetrokken. Dit heeft volgens zanger Jack Steadman alles te maken met de productie. Ze zijn zeer perfectionistisch en wilden er zeker van zijn dat dit vierde album precies zou klinken zoals zij voor ogen hadden. Uiteindelijk besloot Steadman daarom zelf zorg te dragen voor de productie.

Ook op So Long, See You Tomorrow wordt er weer uitgebreid geëxperimenteerd met uiteenlopende stijlen, maar het valt wel op dat de band gepolijster dan ooit klinkt. Toch blijf je horen dat de band zichzelf steeds opnieuw probeert uit te vinden. Misschien is dit wel wat Bombay Bicycle Club Bombay Bicycle Club maakt. Wat ook opvalt op dit album, is dat er meer ruimte voor electronica is gemaakt en de invloed van gitaarspel is verminderd.

Er zijn inmiddels twee singles verschenen: Carry Me en Luna. Vooral de tweede valt op door de levendige sound en is wat mij betreft het beste nummer van dit album. Lucy Rose en Rae Morris verzorgen de gastvocalen op So Long, See You Tomorrow en dit vrouwelijke randje is misschien net wat de band nodig heeft. In Luna komt dit sterk naar voren.

Eyes Off You is ontzettend fragiel en krachtig tegelijk, ook weer met dank aan de vrouwenstem maar vooral aan de vocale kwaliteiten van Jack Steadman.

Bombay Bicycle Club toont op So Long, See You Tomorrow met hun experimentatiedrang wederom hun veelzijdigheid aan en hoewel deze plaat niet hun beste is, vormt het album desalniettemin een waardige aanvulling op het groeiende oeuvre van de band.

Tracklisting:

  1. Overdone
  2. It’s Alright Now
  3. Carry Me
  4. Home By Now
  5. Whenever, Wherever
  6. Luna
  7. Eyes Off You
  8. Feel
  9. Come To
  10. So Long, See You Tomorrow