Bleach, Deodorant & Handgrenades niet voor mietjes
Door op 16 februari 2014

Band: Automatic Sam, Candybar Planet, Battles Of 1977
Album_title: Sonic Whip, Timelapse, To All Our Cohorts
Genre: Rock, punkrock, bluesrock, psychedelic rock
Label: Quadrofoon, Lighttown Fidelity Records

Bleach, Deodorant & Handgrenades; dit drietraps clusteroffensief van de explosieve bandpackage Battles of 1977, Candybar Planet en Automatic Sam trapt de gezamenlijke tour af in poppodium Hedon op donderdag 20 februari. Een avondvullende invasie waarbij de bands een ‘melodisch militant spervuur’ over het Zwolse publiek zullen uitstorten. Van high energy en soulvolle punkrock met de voormalige frontman van de wereldvermaarde Urban Dance Squad tot woeste stonerrock van de pioniers uit Eindhoven Rockcity en garage punkblues met psychedelische uitwaaiers. Niet voor tere zieltjes dus.

Kaarten kosten 15 euro en het vuurgeweld begint om 20 uur. Voorafgaand vindt de première plaats van de Cortonville mini-documentaire over Automatic Sam. Studenten audio, video en licht van het Deltion College Zwolle leverden een grote bijdrage aan deze productie, een initiatief vanuit het muziekplatform van dj en presentator Eric Corton.

Voor kaarten ga naar hedon-zwolle.nl.

Battles of 1977

We schrijven 1977, het jaar dat de punk definitief in Engeland losbrak en als een vloedgolf Nederland overstroomde, en passant ook Utrecht in zijn maalstroom meesleurend waar op dat moment Patrick Tilon (alias Rudeboy) het debuutalbum van The Clash ontdekte. Hier begint het muzikale verhaal van Rudeboy. Samen met producer/gitarist Frans van Essen (ex-Silkstone) keert hij nu terug naar zijn punkrockroots met het nieuwe Battles of 1977. Op 16 november verscheen het debuutalbum To All Our Cohorts via Lighttown Fidelity Records. Op deze plaat schreeuwt, rapt en zingt Rudeboy met eenzelfde furie als ten tijde van de Urban Dance Squad.

Candybar Planet

Candybar Planet werd in 1994 opgericht in Eindhoven en was een van de grondleggers van de Eindhoven Rockcity scene, samen met met 35007 en niet veel later ook 7Zuma7, Peter Pan Speedrock en The Spades. Met hun nietsontziende grooves en catchy zanglijnen had de band jarenlang groot succes op de Nederlandse podia. In 2002 legde de band, tot verdriet van vele fans, het bijltje erbij neer. Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan want oprichters Murphy van Oijen op gitaar en zanger-gitarist Richard ‘Luke’ Plukker maken in 2011 een doorstart, samen met Koen Rijnbeek op de drums. Begin 2013 komt Roel ‘Dr.No’ Aben de band versterken op bas en in september verscheen het eerste nieuwe album sinds 2000: Timelapse.

Automatic Sam

Het Nijmegense rockkwartet Automatic Sam werd in 2009 opgericht en bracht in datzelfde jaar het debuutalbum Hot Foot Oil uit. Voor het tweede album doken ze de Achterhoekse Magic Barn in, waar dampende opvolger Texino werd geboren. Zware rock ‘n’ roll doordrenkt met vette grooves en bluesy accenten leverde de band zowel nationale als internationale aandacht op. Na een flinke reeks binnen- en buitenlandse shows in de clubs en op festivals vond er een wisseling van de ritmesectie plaats. Voor het derde en nieuwe album Sonic Whip nam Tim van Delft van De Staat de drums voor zijn rekening. Ook brak de band met platenmaatschappij Suburban om alles zelf te gaan doen. Live is Automatic Sam een stomende bluesrockwals die er niet vies van is om de nummers wat langer op te rekken. Wat je noemt muziek als een sonische zweepslag.

Alle livedata:

Dinsdag 18 februari: Bitterzoet, Amsterdam (No Milk Today festival)
Donderdag 20 februari: Hedon, Zwolle
Vrijdag 14 maart: Metropool, Hengelo
Zaterdag 15 maart: Xinix, Nieuwendijk
Vrijdag 21 maart: Tivoli Spiegelbar, Utrecht (Automatic Sam + Battles Of 1977)
Donderdag 17 april: Luxor Live, Arnhem
Vrijdag 25 april: Baroeg, Rotterdam (Automatic Sam + Battles Of 1977)
Zaterdag 3 mei: Gebouw-T, Bergen Op Zoom
Vrijdag 9 mei: Romeijn, Leeuwarden (Automatic Sam + Battles Of 1977)
Zaterdag 10 mei: W2, Den Bosch
Vrijdag 16 mei: Paradiso, Amsterdam (Automatic Sam + Battles Of 1977)
Zaterdag 24 mei: Paard van Troje, Den Haag (Automatic Sam + Battles Of 1977)