Birth of Joy brengt eerste livealbum uit
Door op 27 mei 2015

Band: Birth Of Joy
Album_title: Live At Ubu
Genre: rock, rock 'n roll, psychedelic rock, psychedelische rock
Label: Suburban Records

Birth of Joy brengt op 29 mei Live At Ubu uit. De opnames voor het live-album werden eind januari gemaakt tijdens twee uitverkochte clubshows in het Franse Rennes. Meer dan twee uur aan live-materiaal is verdeeld over drie LP’s en wordt uitgebracht via Suburban Records.

Drie jaar geleden begon Birth Of Joy triomftocht door Frankrijk. Een legendarische show op het vermaarde Transmusicales Festival (ook in Rennes) bezorgde ze wereldfaam in het land zelf en vormde de bakermat voor het Franse en later Europese succes. Van Istanbul tot Brighton; het hele continent werd doorkruist, zonder ook maar een moment stil te staan.

Na de release van het derde album Prisoner werd de band genomineerd voor Best Newcomer tijdens de European Festival Awards en onlangs ontving de band ook een nominatie voor de Edison Pop Awards voor Beste Rock Album.

Met twee bussen en tien man sterk trok Birth Of Joy eind januari richting Rennes, naar de plek waar het allemaal begon: La Salle d’Ubu. Twee avonden lang speelde de band het aanwezige publiek tot pulp. Een voorproefje vind je op YouTube.

Live At Ubu verschijnt als 3-LP en dubbel-CD uitgave en bevat tracks van alle albums Make It Happen, Life In Babalou en Prisoner.

Livedata

  • Zaterdag 30 mei: Sniester Festival, Den Haag
  • Zondag 31 mei: Snipperdag Festival, Breda
  • Zaterdag 13 juni: Beeckestijnpop, Velsen
  • Zondag 28 juni: Down The Rabbit Hole festival, Beuningen
  • Zaterdag 25 juli: IJzendijke, Weitjerock