Beth Hart – Live at the Royal Albert Hall
Door op 07 juni 2019

Artiest: Beth Hart
Album_title: Live at the Royal Albert Hall
Genre: Poprock
Release_date: 11/29/2018
Label: Provogue / Mascot
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3834226
Live at the Royal Albert Hall Beth Hart
3
3

Alweer een liveplaat van Beth Hart? Vorig jaar verscheen er ook al een liveplaat van haar onder de naam Front & Center. Twee concertregistraties achter uitbrengen doet vermoeden dat de inspiratie een beetje opraakt. In de bijgeleverde biografie lezen we dat deze plaat uitkomt of beter gezegd uitkwam op 29 november vorig jaar. Blijkbaar is het album op de burelen van onze hoofdredactie ergens onderaan een van de vele stapels beland en met een half jaar vertraging bij uw recensent gearriveerd.

Een album recenseren dat allang is verschenen heeft niet heel veel zin. Om die reden beperk ik mij tot de constatering dat Beth Hart opnieuw een degelijk livealbum heeft afgeleverd dat klinkt als een klok. De vocalen zijn over het algemeen dik in orde en haar begeleidingsband weet van wanten. Minder enthousiast zijn we over het gezwets tussen de nummers door. Mevrouw Hart blijft maar ouwehoeren over haar geloof, familie en haar drugsverleden. Soms lijkt ze wel de vrouwelijke versie van Springsteen met dat eeuwige gezever tussen nummers. Wat betreft haar verslaving van lang geleden hebben we nog een advies: stop met zeiken en maak er een film over zoals Mötley Crüe deed via The Dirt.

Zoals we al schreven bij de andere liveplaat van 2018 is Hart niet langer de ruige rockbitch van weleer, maar een vrouw die haar heil steeds vaker zoekt in soul, jazz en blues. Dat heeft zijn weerslag op het publiek in Londen want dat lijkt maar niet los te komen ondanks haar aanmoedigingen, talrijke liefdesbetuigingen en bedankjes. Het livealbum komt daarom niet echt tot leven.

Tracklisting Live at the Royal Albert Hall

 1. As Long as I Have a Song
 2. For My Friends
 3. Lifts You Up
 4. Close to My Fire
 5. Bang Bang Boom Boom
 6. Good as It Gets
 7. Spirit of God
 8. Baddest Blues
 9. Sister Heroine
 10. Baby Shot Me Down
 11. Waterfalls
 12. Your Heart Is as Black as Night
 13. Saved
 14. The Ugliest House on the Block
 15. Spiders in My Bed
 16. Take It Easy on Me
 17. Leave the Light On
 18. Mama This One’s for You
 19. My California
 20. Trouble
 21. Love Is a Lie
 22. Picture in a Frame
 23. Caught Out in the Rain

Written in Music Nieuwsbrief