Album Royal Blood verwacht op 22 augustus
Door op 26 juni 2014

Band: Royal Blood
Album_title: Royal Blood
Genre: Rock, Alternative
Label: Warner Music

Het Britse rockduo Royal Blood komt op 22 augustus met hun gelijknamige debuutalbum. Het jaar begon goed voor de band met een plekje op de prestigieus en zeer begeerde BBC Sound of 2014 lijst en een overdonderend optreden op Eurosonic, waar ze een van de grote verrassingen waren. Met hun eerste twee singles Out of the Black en Little Monsters baarden ze al behoorlijk wat opzien en dat zal niet anders zijn met de nieuwe single Figure It Out die op 7 juli verschijnt.

Royal Blood bestaat uit bassist/vocalist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher, hun roots liggen in de Britse badplaats Brighton. Velen hoorde voor het eerst van ze doordat de drummer van de Arctic Monkeys tijdens een optreden op Glastonbury een T-Shirt van Royal Blood droeg. Daarna ging het hard met de band, in mei stonden ze al in het voorprogramma van de Arctic Monkeys tijdens hun shows in Finsbury Park en deze zomer spelen ze zelf o.a. op Glastonbury, Leeds & Reading en Lowlands.

Het album Royal Blood werd opgenomen in de bekende Rockfield Studios in Wales en is een explosieve mix geworden van pakkende en scheurende riffs liggend op een bed van moddervette drums, maar vooral ook pakkende songs. Het albumartwork is van de hand van kunstenaar Dan Hillier die in zijn werk de Victoriaanse stijl combineert met zijn fascinatie voor dieren en landschappen. Op het album staan naast Out of the Black, Little Monsters en Figure It Out nog zeven nummers.

Written in Music Nieuwsbrief