After Hours – Against The Grain
Door op 19 april 2011

Band: After Hours
Album_title: Against The Grain
Genre: AOR
Release_date: 04/29/2011
Label: AOR Heaven
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2926260
Against The Grain After Hours
4
4

Soms is het lekker vissen in de AOR vijver. De Engelse band After Hours leverde in 1988 met Take Off en in 1992 met Afterhours een mooie vangst op. In 2008 troffen zanger John Francis, gitarist Tim Payne en bassist Martin Walls elkaar bij toeval weer en besloten de koppen weer bij elkaar te steken. Het resultaat mag er zijn want met Against The Grain slaan we opnieuw een geslaagde schijf aan de haak.

Het is heerlijk dobberen op de lekker melodielijnen waarbij de gitaar voor net genoeg deining zorgt. After Hours klinkt meer dan ooit als Journey en dat komt vooral door de stem van Francis die net zo klinkt als Steve Perry maar dan een octaafje lager. Een liedje als Turn Up Your Radio had zo op Journey’s Raised On Radio of Perry’s soloplaat Street Talk kunnen staan. Naast Journey treffen we ook regelmatig bijvangst a la Michael Bolton en Richard Marx in de netten. De meest moderne invloed die we kunnen ontdekken is Matchbox Twenty.

After Hours scoorde eind jaren tachtig een sponsordeal met Adidas die naar aanleiding van hun debuut zelfs een kledinglijn met de naam Take Off lanceerde. Het huidige muzikale tijdsbeeld staat een herhaling van een dergelijk succes in de weg. Dat is jammer voor de muzikanten in kwestie want een nummer als Angel was een kwart eeuw geleden een geheide hit op de Amerikaanse radio geweest. De productie van dit album is uitstekend waardoor zowel de muziek, zang als sfeer uitstekend tot hun recht komen.

Liefhebbers van melodieuze rock kunnen een hengeltje uitslaan en deze vette AOR vis binnenhalen. Een lekkere opwarmer tot straks de nieuwe Journey geserveerd kan gaan worden.

Tracklisting Against The Grain:

 1. Stand Up
 2. Turn On Your Radio
 3. Eleventh Hour
 4. Against The Grain
 5. Angel
 6. When You’re Around
 7. Hold On
 8. Let It Go
 9. I Want Yesterday
 10. I Need Your Love
 11. Eleventh Hour (akoestische versie)