Zomerparkfeest Venlo met Valerie June en Ondatropica
Door op 28 juli 2013

Van donderdag 1 augustus tot en met zondag 4 augustus wordt in Venlo het Zomerparkfeest festival gehouden. In 1977 begonnen als klein straatfeest in Venlo-Oost is het in al die jaren uitgegroeid tot het grootste meerdaagse muziekfestival in Nederland dat gratis toegankelijk is. Al jaren wordt het nu georganiseerd in het Julianapark in het centrum van Venlo. Gedragen door 400 vrijwilligers en onder leiding van voorzitter Rom van Strijp is het nu een officiële cultuurplaninstelling, gesubsidieerd door de Provincie Limburg. Het evenement kent vijf podia, waaronder het Hoofdpodium voor de topacts, het kleine Vriendenpodium met intieme optredens, een grote circustent en de Carrousel, een kleinere tent voor de fijnproevers. Met een capaciteit van 20.000 bezoekers, heeft het festival in totaal tussen de 70.000 en 80.000 bezoekers in totaal, waarbij het verschillende malen is voor gekomen dat de hekken gesloten moesten worden tijdens topacts.

Elk jaar heeft het festival een bepaald thema dat tot uiting komt in de vormgeving en tal van kunstuitingen die ook plaatsvinden in het naastgelegen museum Van Bommel van Dam. Vorig jaar was dat de ‘Ark van Noach’ en dit jaar worden de bezoekers gefêteerd op het ware ‘campinggevoel’. Er zijn leuke tradities zoals ‘Picknick der Gebroken Harten’ op zaterdagmiddag bij het Vriendenpodium met dit jaar – jawel – Koos Alberts op de ‘Camping Picknick’. En zondagmiddag een speciaal programma voor de allerkleinste muziekliefhebbers met dit jaar Kapitein Winokio.

WiM is erbij met Ron Loontjens en Wouter Schenk en zal verslag doen. Dit jaar onder andere op het programma: Jagwa Music (Tanzania), Valerie June (roots, USA), Mister and Mississipi, Ondatropica (Columbia), Laura Jansen, Protoje & The Indiggnation (Jamaica), Orgel Vreten, Moon Duo (USA) en Jules Deelder.

Voor het volledige programma: www.zomerparkfeest.nl Het festival is gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar, het Julianapark ligt op nog geen vijf minuten lopen van station Venlo.

Hieronder een beeldcompilatie van de editie van vorig jaar.