Zaterdag 16 april is het weer Record Store Day
Door op 11 april 2011

RecordStoreDayOp zaterdag 16 april vindt voor de derde keer Record Store Day plaats. Het is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren.

Alleen in de onafhankelijke platenwinkel zijn er op deze dag zeer exclusieve vinyl releases te vinden. Ook betuigen veel muzikanten hun steun aan de platenzaak door er instore optredens te geven, te signeren en het personeel een handje te helpen.

Zo willen de initiatiefnemers de beleving terugbrengen bij degenen die zijn vergeten hoe het is om een platenzaak te bezoeken en die beleving bij de vaste klanten nog verder versterken!

Record Store Day was drie jaar geleden voor het eerst in Amerika. Deze dag werd geopend door Metallica en gevierd in 700 onafhankelijke platenzaken. Vorig jaar is het concept overgewaaid naar honderden platenzaken in Japan, Australië en Europa.

In Nederland stonden vorig jaar meer dan 100 artiesten in 70 onafhankelijke platenwinkels te spelen en vlogen de exclusieve releases de winkels uit. Houd de site van Record Store Day goed in de gaten om niets mis te lopen!