Young Fresh Fellows – Tiempo De Lujo
Door op 08 oktober 2012

Band: The Young Fresh Fellows
Album_title: Tiempo De Lujo
Genre: Rock, pop, punk, poppunk
Release_date: 10/08/2013
Label: Yep Roc Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3126617
Tiempo De Lujo The Young Fresh Fellows
4
4

Garagerockers The Young Fresh Fellows zijn alweer toe aan hun dertiende (!) plaat getiteld Tiempo De Lujo, wat zoveel betekent als Luxe Tijd. De punkpopmuziek van de fellows is ook op dit album weer alom aanwezig. De muziek hangt ergens tussen de typische jaren tachtig sound van The Smiths ((Life Is A) Funeral Factory), The Clash (Tad’s Pad) en Sex Pistols (Death Of An Embalmer) in. The Young Fresh Fellows stammen ook uit begin jaren tachtig en maken al vanaf dat begin vrolijke, luchtige poppunkliedjes die niet te serieus dient te worden genomen.

Om geld te besparen werden de liedjes nauwelijks geoefend of zelfs ongeschreven gewoon ingespeeld. Onvoorbereid en onbedacht. “We stopten niet eens om bier of burrito’s te kopen”, aldus McCaughey. “Tiempo y dierno, amigos, The Golden Rule”, (oftewel tijd en geld, vrienden, De Gouden Regel) aldus gitarist en oprichter Scott McCaughey, over het opnameproces van het album.

Voor een album dat in twaalf uur is opgenomen, is nergens een misgeslagen plank te horen. Elk lied is even raak en brengt een grote glimlach op je gezicht, of dat nu de hyperactieve Tad’s Pad, het rustige The Say Goodbye Center of de Beatlesque Margaret is.

Tracklisting Tiempo De Lujo:

 1. Another Ten Reasons
 2. Tad’s Pad
 3. A Fake Hello
 4. Cleflo And Zizmor
 5. So Many Electric Guitars
 6. The Say Goodbye Center
 7. (Life Is A) Funeral Factory
 8. Death Of An Embalmer
 9. Love Luggage
 10. Margaret
 11. I Don’t Know Why
 12. Broken Monkey

Written in Music Nieuwsbrief