Wolf Gang – Suego Faults
Door op 07 september 2011

Band: Wolf Gang
Album_title: Suego Faults
Genre: Pop/Alternative
Release_date: 08/18/2011
Label: Atlantic
Rating: Tweeënhalve ster (2.5)
Soundsid: 2970264
Suego Faults Wolf Gang
2.5
2.5

Achter de bandnaam Wolf Gang gaat de 24-jarige Max McElligot schuil. Deze jonge multi-instrumentalist speelt zowel gitaar, bas, piano, keyboards en klokkenspel en pakt elk ander instrument op dat hij interessant vindt. Zijn grote verzameling instrumenten is terug te vinden in zijn appartement in Noord-Londen. Daar nam hij in zijn slaapkamer een stapel demo’s op, geïnspireerd als hij was door grote artiesten als Elton John, David Bowie en David Byrne. Deze  ‘bedroom’ demo’s, waarvan er één nog door het Indie- label Neon Gold zal worden uitgebracht, belandden vervolgens bij Atlantic Records, die hem na beluistering meteen enthousiast tekende.

Zijn debuutalbum Suego Faults, geproduceerd door niemand minder dan Dave Fridmann (Flaming Lips, MGMT, Mercury Rev) staat bol van de knallende, experimentele powerpop in de lijn van MGMT, Mika en Scissor Sisters. Dat levert soms uitstekende songs op, zoals opener en eerste single Lions In Cages, Stay And Defend en The King And All Of His Men. Het leeuwendeel van de songs kampt echter met een chronisch gebrek aan zeggingskracht en beklijft daardoor niet. Dat is erg jammer want zeker met Lions In Cages toont Max wel degelijk aan zijn talent in de juiste vorm te kunnen gieten. Het aardige nummer Midnight Dancers, de persoonlijke favoriet van Max, ademt de sfeer van een  fictief duet tussen Elton John en Freddie Mercury. En zo zijn er veel nummers op dit korte (38 minuten) album die eerder refereren aan andere artiesten dan de aandacht puur op Wolf Gang gericht houden.

Suego Faults is zeker geen slechte plaat, maar dat is puur te danken aan het spelplezier en enthousiasme van de maker dat soms overslaat op de luisteraar. Laten we hopen dat Max McElligot en zijn Wolf Gang een typische groeibriljant zal blijken die ons in de toekomst nog positief gaat verrassen en geen schaap in wolfskleren zal blijven.

Zie hieronder de video van Lions In Cages:

Tracklisting Suego Faults:

  1. Lions In Cages
  2. Something Unusual
  3. Stay And Defend
  4. Suego Faults
  5. The King And All Of His Man
  6. Back To Back
  7. Midnight Dancers
  8. Dancing With The Devil
  9. Where Are You Now
  10. Planets