Winnaar nu of Nooit Major Tom opent Pinkpop 2012
Door op 28 februari 2012

Band: Major Tom
Genre: progressive rock

mtgrootMajor Tom opent Pinkpop 2012! Dit maakte Jan Smeets zondagavond bekend tijdens de finale van Nu of Nooit 2012 in een bomvolle Limburgzaal te Heerlen.

Het dak ging eraf in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater toen Jan Smeets bekend maakte wie de Limburgse popprijs won. Major Tom won ook nog studiotijd ter waarde van 500 euro en zal spelen tijdens de Pinkpopperspresentatie in Paradiso Amsterdam.

Limburge rap?????. ja het bestaat met o.a. de Hofbuskes Het valt op dat de Nederlandse rap en de Limburgse in het bijzonder steeds beter wordt. Goede mix van serious beats, sterke melodie en ernstig tot humoristischteksten. Cherry Darling. Misschien de zenuwen, Het optreden staat, maar niet wat men als openingsact op Pinkpop zou verwachten.

Major Tom brengt rock die op het ene moment stevig uit de hoek komt en het andere moment bijna Radiohead-achtige sfeer oproept. Het heeft echter even tijd nodig voor het publiek het oppikt. Kwaliteit verloochend zich echter niet.

Mary Shade, of The Mary Shade Experience. Blaaswerk?  Koper op het podium? Soms zien we het te weinig. Vandaag was het een welkome afwisseling. En een dijk van een zangeres. Vier sterren, als er sterren werden uitgedeeld.

Life’s electric windt de zaal in no-time om hun vinger en niet alleen de meegereisde fans gaan uit hun dak! Als hekkensluiter betreedt Solid Sun het podium. Deze mengeling van bluesrock en stoner met hier een daar een vleugje Oasis, maar dan wel uit de betere tijd van Oasis, is best wel vreemd. Maar wel lekker.  Sfeervolle gitaarpartijen met delay afgewisseld met stevige overdrive geluiden…very nice!.

De uitslag:

Major Tom
Mary Shade
Solid Sun!
Hofbuskers
Life’s Electric
Cherry Darling

tekst i.s.m. Rene Greymans