Win Pink Floyd – A Foot In The Door
Door op 05 december 2011

Band: Pink Floyd
Album_title: A Foot In The Door
Genre: Rock
Release_date: 11/07/2011
Label: EMI
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2957492

Hier op WrittenInMusic.com hebben we de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan Pink Floyd. Alle albums van de band zijn geremasterd opnieuw uitgekomen en we bespraken ze stuk voor stuk. Een volledig overzicht van die recensies vind je HIER. Maar waar nu te beginnen als je de band nog niet zo goed kent? De verzamelaar A Foot In The Door is een erg aardige start en wij mogen er vijf weggeven.

Pink Floyd is niet direct een band die heeft uitgeblonken in hits. Vandaar dat het samenstellen van een goede verzamelaar erg lastig is. Ieder zal zijn of haar eigen favorieten hebben. Plus een flink aantal van de essentiële nummers van Pink Floyd is dusdanig lang, dat je er door die op te nemen op een verzamelaar slechts enkele kwijt kan. Het is daarom behoorlijk knap dat A Foot In The Door er in slaagt op één schijf toch de essentie van de band te vangen in de verschillende periodes, waar de dubbellaar Echoes: The Best of Pink Floyd dat pakweg tien jaar minder goed voor elkaar kreeg. Al moet gezegd dat de edits van sommige nummers op A Foot In The Door de puristen zal afschrikken. Maar voor hen zijn er toch al de reguliere albums. Voor iedereen die een laagdrempelige instapper wil, kan met A Foot In The Door prima uit de voeten. De nadruk ligt inhoudelijk op de drie klassieke albums (Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here en The Wall), aangevuld met tracks uit elke andere periode van de band. Van de dagen met Syd Barrett (See Emily Play) tot de tijden dat Roger Waters de band de rug toe had gekeerd (Learning To Fly en High Hopes). Na deze kennismaking zal je prima kunnen inschatten of je meer Pink Floyd zou willen horen of juist niet.

A Foot In The Door

 1. Hey You
 2. See Emily Play
 3. The Happiest Days Of Our Lives
 4. Another Brick In The Wall Pt.2
 5. Have A Cigar
 6. Wish You Were Here
 7. Time (Edit)
 8. The Great Gig In The Sky
 9. Money
 10. Comfortably Numb
 11. High Hopes (Edit)
 12. Learning To Fly
 13. The Fletcher Memorial Home
 14. Shine On You Crazy Diamond (edit)
 15. Brain Damage
 16. Eclipse

In samenwerking met platenmaatschappij EMI mogen wij vijf exemplaren van deze cd weggeven. Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Beantwoord de onderstaande vraag en maak kans op A Foot In The Door.

Vraag: Op het nummer Have A Cigar worden de vocalen niet verzorgd door een van de leden van Pink Floyd, maar door een bekende Britse folkartiest. Wie is hij?

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **