Will And The People – Will And The People
Door op 17 juni 2012

Band: Will And The People
Album_title: Will and The People
Genre: Reggae Ska
Release_date: 05/18/2012
Label: MGM
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3102135
Will and The People Will And The People
3
3

De voorjaarshit van 2012, Lion In The Morning Sun, ligt in handen van Will And The People. Na het mooie feestje in de zon op Pinkpop komt nu het album gelijknamige album Will And The People in de picture.

Natuurlijk, Lion In The Morning Sun is een heerlijk vrolijk lentenummer vol sunshinereggae en ska on the beach. Verwacht je dat de band rondom zanger en liedjesschrijver Will Rendle wel meer van zulke zonnige pophits op zijn titelloze debuutalbum heeft staan? Helaas, Lion On The Morning Sun springt qua kwaliteit ver boven de rest uit. Dat is direct waar Will and The People al gauw teleurstelt. De overige liedjes zijn wel dik in orde, toch zijn ze bij lange niet allemaal van dezelfde kwaliteit als Lion In The Morning Sun.

Ska, laid back reggae en pop als basis voor een deel van de nummers, terwijl Will And The People bij andere songs doorschiet naar Britpop. Songs als Troubled Pro en Misunderstood worden dan weer als prettige zomerse popliedjes neergezet. Zoals bij veel albums de laatste tijd wordt gewoon onbeschaamd gejat van andere songs. No Shame is duidelijk afgeleid van Everything I Own van Bread en Lion In The Morning Sun zelf lijkt wel gekopieerd van Monkey Man van Toots & The Maytals. Desondanks is Will And The People een lekker album met vrolijke nietszeggende dansbare feestnummers als Salamander en gezapige zwijmelliedjes als Train, Blue en The Game.

Tracklisting Will And The People:

  1. Troubled Pro
  2. No Shame
  3. Misunderstood
  4. Lion in the Morning Sun
  5. Train
  6. Blue
  7. Salamander
  8. Propellerheads
  9. Stranger
  10. The Game