Walk The Moon – Tightrope EP
Door op 22 januari 2013

Band: Walk The Moon
Album_title: Tightrope EP
Genre: Pop, Rock
Release_date: 01/22/2013
Label: RCA Records
Rating: Drie sterren (3)
Tightrope EP Walk The Moon
3
3

Wát een feelgood muziek maakt Walk The Moon. Deze Amerikaanse indieband scoorde vorig jaar al een beste hit met het zomerse ‘Anna Sun’ van het naamloze debuutalbum en nu is er een zes tracks lange opvolger, de Tightrope EP. Gegarandeerd blij wordt je van de smetteloze poprock van Walk The Moon, die doet denken het samenzijn gevoel en de vrolijkheid van Grouplove en Imagine Dragons.

De Tightrope EP opent met Tightrope, een erg goede song à la Two Door Cinema Club die we ook al vonden op de Anna Sun EP en het debuutalbum. Een beetje veel van het goede misschien, aan de andere kant heeft het lied op deze manier wel meer kans om gehoord te worden. Er staat ook een akoestische versie op de EP, de band lijkt er echt geen genoeg van te krijgen.

Verder lijkt het viertal op de EP verder te borduren op wat het al uitgebracht heeft. anywayican is een dansbaar uptempo liedje met subtiele jaren ’80 synths, Tête-À-Tête een track met Vampire Weekend gitaarloopjes en donkere dreunen uit de synthesizers. Drunk In The Woods heeft ook weer die verwijzingen naar de weekendvampieren maar de heren drukken een eigen stempel op het geproduceerde dankzij de warme stem van zanger Nicolas Petricca en de beukende drumbeat.

Positieve verrassing is een live-versie van Burning Down The House, een cover van Talking Heads. De band blijkt live stevig in de schoenen te staan en levert een stoere versie af van dit lied. Slimme zet van Walk The Moon. Wil je de band live bewonderen, kan dat in Nederland voorlopig alleen als je 19 april van plan bent naar P!NK’s concert in Ziggo Dome te gaan.

Tracklisting Tightrope EP:

  1. Tightrope
  2. anywayican
  3. Tête-À-Tête
  4. Drunk In The Woods
  5. Tightrope (Acoustic)
  6. Burning Down The House

Eerder verschenen op JimmyAlter.nl