Tim Knol op Pinkpop (en een nieuw album op komst)
Door op 16 maart 2011

Artiest: Tim Knol
Genre: Roots
Label: Excelsior

Tim Knol staat op Pinkpop 2011. Dat is zojuist bekend gemaakt op een persconferentie in Paradiso, Amsterdam. Daarmee blijkt opnieuw dat aan de zegetocht van de eigenwijze muzikant uit Hoorn nog lang geen einde komt. Knol over de uitnodiging: “Dat ik mag spelen op een van de mooiste, langstlopende festivals van Nederland vind ik echt kicken en eigenlijk ook een beetje onwerkelijk. Kijk er ontzettend naar uit!”

Nog voor hij met zijn band op het hoofdpodium van Pinkpop staat, komt hij met een nieuw album, een jaar na zijn debuut en een half jaar na Music In My Room. Hierop bewijst hij eens te meer dat we hier met een uitzonderlijk en eigenzinnig talent te maken hebben. Daarnaast maakte popzender 3FM vanochtend bekend dat Tim genomineerd is voor twee 3FM Awards; een in de categorie beste single (Sam) en een voor beste zanger.

Hoe snel kan het gaan? Begin 2010 verkocht Tim Knol de kleine zaal van Paradiso in no-time uit. En toen was dat alom bejubelde debuutalbum er nog niet eens. Op de Tweede Pinksterdag stond-ie weer in datzelfde Paradiso, maar nu kreeg Tim zelfs de grote zaal vol. Een uitnodiging voor het Lowlands-festival was op dat moment al binnen en met een 3FM Megahit voor single Sam op zak, speelde hij ook daar de tent plat. Tel daar het winnen van een Edison bij op en het is duidelijk dat 2010 zijn jaar was. Voorlopig wijst alles erop dat 2011 daar nog overheen gaat.

Het nieuwe album van Tim Knol is verkrijgbaar vanaf 20 mei. Pinkpop 2011 vindt plaats van 11 – 13 juni 2011. De 3FM-awards worden uitgereikt op 14 april 2011.

Live data:

Zaterdag 23 apr: Schijndel – Paaspop
Donderdag 05 mei: Roermond – Bevrijdingsfestival Limburg
Zaterdag 21 mei: Ulft – Drufabriek
Vrijdag 27 mei: Amsterdam – Paradiso
Zaterdag 28 mei: Hoorn – Manifesto
Zondag 29 mei: Rotterdam – Rotown
Donderdag 02 juni: Hellendoorn – Dauwpop
Zaterdag 04 juni: Groningen – Nacht van Kunst & Wetenschap
Vrijdag 17 juni: Oosterhout – Parkfeest
Zaterdag 09 juli: Andijk – Dijkpop
Zaterdag 16 juli: Lichtenvoorde – Zwarte Cross
Dinsdag 09 aug: Vlieland – De Bolder
Zondag 14 aug: ’t Zand – Zandstock
Zaterdag 27 aug: Lieshout – Bavaria Open Air
Zaterdag 27 aug: Delft – Westerpop
Woensdag 31 aug: Middelburg – Zeeland Nazomerfestival (Abdijplein)