Tim Knol – Music In My Room
Door op 01 november 2010

Artiest: Tim Knol
Album_title: Music In My Room
Genre: Pop, Singer-songwriter
Release_date: 11/27/2010
Label: Excelsior Recordings
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2846548
Music In My Room Tim Knol
3.5
3.5

Nog oud ijzer over? Een tip: geef het eventjes in handen van Tim Knol. Kan je flink wat opleveren, aangezien alles wat hij aanraakt in goud lijkt te veranderen. Zijn label Excelsior Recordings weet dat ook, reden genoeg om op 27 november een nieuw album van de jonge muzikant uit Hoorn uit te brengen: Music In My Room.

Het motto van deze nieuwe schijf is ‘terug naar de basis’. Het gaat om een op één dag in één take opgenomen akoestisch album, met als muzikale basis negen nummers van Knol’s zeer succesvolle debuutalbum. De cd verschijnt als bonus bij een nieuwe editie van de ‘gewone’ plaat en tegen een speciaal tarief op iTunes.

Over het album zeg Knol zelf: “Ik heb de liedjes van mijn debuutalbum eigenlijk heel snel opgenomen. Het afgelopen jaar hebben we ze heel veel gespeeld en heb ik veel nieuwe dingen ontdekt in de songs. Het was het te gek om de liedjes opnieuw op te nemen, soms met prachtige strijkarrangementen van Reyer Zwart en soms heel naakt met alleen gitaar en piano.”

Commercieel? Ach, zo zou je het best kunnen noemen ja. Aan de andere kant, liefhebbers van Knol’s muziek – en dat zijn er nogal wat – krijgen van de ‘oude’ nummers wel nieuwe en ook zeker ándere versies te horen, die ook nog eens lekker klinken (ja ja, Written in Music heeft ze al mogen beluisteren). En degene die nog niet eens de eerste cd in huis heeft, die kan zichzelf eind november met Music In My Room natuurlijk een dubbel plezier doen.

Tracklisting Music In My Room:

  1. When I Got Here
  2. Sam
  3. Deepest Of Oceans
  4. Find All The Love
  5. When I Am King
  6. Clean Up
  7. Or So I’m Told
  8. Sounds Familiar
  9. Music In My Room