The Golden Grass – The Golden Grass
Door op 16 mei 2014

Band: The Golden Grass
Album_title: The Golden Grass
Genre: Classic rock
Release_date: 05/09/2014
Label: Svart Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3304532
The Golden Grass The Golden Grass
3.5
3.5

Welk jaar is het eigenlijk? 2014 of 1969? Iets later of iets eerder maakt niet uit; The Golden Grass speelt retro-rock en retro is in, wat overigens niet betekent dat The Golden Grass in is. Het is wel een band die heerlijke psychedelische boogie speelt met een soulful karakter. Je zou denken dat de teletijdmachine van professor Barabas echt bestond. Met bands als Graveyard, Orchid en nu The Golden Grass waan je je in het verleden.

Het is weliswaar niet helemaal mijn ding, maar The Golden Grass rockt wel lekker. Het is ook wel eens fijn om niet het einde van de wereld te ervaren bij het beluisteren van muziek. Iedere song is een trip naar het verleden, maar de muziek swingt als een enorm swingend ding. Jammer alleen van de drumsolo in Wheels, want voor de verdere rest is dit een heerlijk episch nummer dat alle ingredienten bevat van muziek uit de jaren 70; gevoelige gitaarsolo’s, heerlijke breaks en gewoon lekkere boogie-rock. Zou deze band in staat zijn om live te improviseren? Dat zou een optreden van The Golden Grass tot een bijzondere ervaring kunnen maken. Ik zie het ze zo doen.

The Golden Grass brengt ons niets nieuws, sterker nog: hun debuut album is geheel gebaseerd op klanken uit het verleden. Dat doet deze band echter zo goed, dat ze de aandacht van liefhebbers van classic rock verdienen. Hoe classic wil je het hebben?

Tracklisting The Golden Grass:

  1. Please Man
  2. Stuck On A Mountain
  3. One More Time
  4. Wheels
  5. Sugar N’ Spice