The Asteroids Galaxy Tour verovert Nederland
Door op 07 maart 2012

Band: The Asteroids Galaxy Tour
Album_title: Out Of Frequency
Label: New West/BMG

Anderhalve week geleden verscheen Out Of Frequency, het nieuwe album van The Asteroids Galaxy Tour. De band verovert met dat album stukje bij beetje heel Europa, maar lijkt in Nederland nu echt een vaste voet aan de grond te hebben gekregen. Tenminste, afgaande op hun tourschema.

De tour van The Asteroids Galaxy Tour zal allereerst op 23 april in Amsterdam neerstrijken voor hun grootste eigen Nederlandse optreden tot nu toe. Hevig gesponsord door een telecomgigant staan ze in het kader van Electronic Beats in Paradiso, Amsterdam. Het Duitse muziekconcern Electronic Beats, bekend van onder andere de populaire SlicesDVD-serie, maar ook haar eigen website, magazine, radio- en tv-zender, steunt de Deense groep overigens al jaren. De afgelopen jaren presenteerde Electronic Beats de groep daarom al door heel Europa en zodoende wordt ook de Nederlandse liveshow in Paradiso ondersteund. “The Asteroids Galaxy Tour heeft een paar waanzinnige gigs gespeeld tijdens onze Electronic Beats live events, verspreid over Europa in 2009 en 2010”, aldus Claudia Jonas van Deutsche Telekom AG, het moederbedrijf van Electronic Beats “Nu zijn ze terug met hun nieuwe album en wij zijn zeer trots om ze te supporten bij hun grootste live gig in Amsterdam tot nu toe.”

Na die show blijft The Asteroids Galaxy Tour in onze contreien hangen met shows in Groningen en Breda en festivalshows op diverse Bevrijdingsevenementen. Eind mei keert de band dan weer terug voor een optreden op de openingsdag van Pinkpop, om twee maanden later ook de Zwarte Cross in Lichtenvoorde aan te doen.

  • 23 april –  Paradiso, Amsterdam
  • 02 mei – Oosterpoort, Groningen
  • 03 mei – Mezz, Breda
  • 05 mei – Bevrijdingsfestival, Zwolle
  • 05 mei – Bevrijdingsfestival, Wageningen
  • 26 mei – Pinkpop, Landgraaf
  • 21 juli – Zwarte Cross, Lichtenvoorde