Stef Bos – Een Sprong In De Tijd
Door op 08 januari 2016

Artiest: Stef Bos
Album_title: Een Sprong In De Tijd
Genre: Pop/singer-songwriter, Pop/Nederlandstalig
Release_date: 01/08/2016
Label: Coast Company
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3482579
Een Sprong In De Tijd Stef Bos
4
4

Stef Bos. Alweer 25 jaar actief in de muziek. Van zijn grote succes Papa in 1991 naar het hier en nu, dat is een ferme stap, inderdaad, ook een sprong in de tijd. Dit album draagt de thematiek van het voorbij gaan van de tijd, het ouder worden en het reflecteren daarover in alle vezels. Je zou daarmee kunnen denken dat het traag voorbij glijdend is of zich met moeite een weg door de woorden van de taalkunstenaar baant. Niets is echter minder waar.

Inderdaad, Stef heeft een album geschreven waarin de thematiek van de voorbij schrijdende tijd en de mens die zich op die atletiekbaan begeeft, centraal staat, maar het is geen album van treurnis en droefheid geworden, geen klaagzang over een naderend einde, het is veel meer een positief ingestoken reflectie op de mens in de tijd, op jeugdige onbevangenheid in de tijd en wat we onderweg leren over menselijke gedragingen, menselijke imperfectie en hoe de tijd je als mens dus ook laat rijpen, als het ware.

De meeste van de nummers zijn geschreven door Stef samen met zijn band. De hechtheid van die samenwerking spreekt uit alle nummers en uit de vormgeving die de mannen samen gekozen hebben. Als singer-songwriter ben je niet gebonden aan een specifiek genre en de band laat op dit album dan ook horen makkelijk en soepel te bewegen tussen pop, country, blues, jazzy invloeden en toont zich eveneens bedreven in ballades. De stem van Stef is als een baken te midden van de muziek, terwijl er tegelijkertijd volop ruimte is voor de muzikanten om hun kunnen te etaleren. Daarbij dient opgemerkt dat Steven Cornille zeer smaakvol de toetsen bespeelt, de ritmetandem van Lené te Voortwis en Martin de Wagter een solide en, waar nodig, swingende basis legt en dat René van Mierlo met zijn gitaar fraaie accenten plaatst.

Reflecties over de tijd, de ouder wordende mens, fraai bezongen, voorzien van warme instrumentatie, nooit overdreven groots gebracht, maar met een hecht, op elkaar ingespeeld gezelschap met aandacht voor persoonlijke beluistering vastgelegd. Muziek en teksten die het verdienen om met net zoveel aandacht beluisterd te worden. Het album is als een fles wijn die je mee de avond inneemt om volop van te genieten. Met de geestdrift die die wijn kan los maken en de reflectie die wijn ook in zich kan hebben. Zo eentje die eigenlijk geen krans behoeft.

Tracklisting Een Sprong In De Tijd:

 1. Ik Zie U Graag
 2. Dichter Bij De Kern
 3. Jong In Mijn Kop
 4. Einde Of Begin
 5. Kan Het Niet Alleen
 6. Hoek Af
 7. Foto’s
 8. Vogelvlucht
 9. Mijn Tijd
 10. Ruimte In Mijn Hoofd
 11. Slaapwandelaar
 12. Open Mij