Speciaal concert van Randy Newman op 2 mei in Amsterdam
Door op 18 april 2011

Artiest: Randy Newman
Album_title: The Randy Newman Songbook Vol. 2
Genre: pop, roots
Label: Nonesuch Records

Op 6 mei verschijnt The Randy Newman Songbook Vol. 2., het tweede deel in de Songbook drieluik. Ter ondersteuning van deze release geeft Newman op 3 mei een exclusieve showcase in samenwerking met Radio 2 in Desmet in Amsterdam. Deze intieme showcase zal op 6 mei worden uitgezonden op Radio 2.

Het eerste succesvolle deel van de Songbook serie dateert uit 2003. Newman verzamelde voor Songbook Vol 2. een zestiental songs uit zijn enorme catalogus. Hij nam deze opnieuw op in een solo setting, volledig vertrouwend op zijn zang en piano. Mitchell Froom en Lenny Waronker, met wie Newman al eerder samenwerkte voor onder andere Harps And Angels (2008), tekende voor de productie van het album. Het album voorziet een carrière van maar liefst 40 jaar: van Cowboy uit 1968 tot Losing You uit 2008.

Met een Academy Award voor Best Original Song, 17 Oscar nominaties, vijf Grammy Awards en 13 Grammy nominaties is Newman één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels heeft Newman meer dan 35 albums uitgebracht en is hij onder andere verantwoordelijk voor prachtige songs als You Can Leave Your Hat On, Mama Told Me Not To Come, Baltimore, Sail Away en niet te vergeten I Love L.A. en Short People. In 2010 kreeg Newman een ster op de beroemde Hollywood Walk Of Fame.

Tracklisting Songbook Vol. 2.:

 1. Dixie Flyer
 2. Yellow Man
 3. Suzanne
 4. The Girls In My Life (Part 1)
 5. Kingfish
 6. Losing You
 7. Sandman’s Coming
 8. My Life Is Good
 9. Birmingham
 10. Last Night I Had A Dream
 11. Same Girl
 12. Baltimore
 13. Laugh And Be Happy
 14. Lucinda
 15. Dayton, Ohio – 1903
 16. Cowboy