shEver – Rituals
Door op 31 oktober 2012

Band: shEver
Album_title: Rituals
Genre: Doom Metal
Release_date: 10/29/2012
Label: Svart Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3154106
Rituals shEver
4.5
4.5

De Zwitserse doom metalband shEver is opgericht in 2004 door Jessica en toenmalige drummer Melanie. In hetzelfde jaar verscheen hun demo The Mirror en twee jaar later hun Promo 2006. In dat jaar verliet Melanie de band en werd ze vervangen door Sarah. De band bestaat verder uit vocaliste Alexandra en Nadine op bas en viool. In 2007 werd het debuut Ocean Of Illusions uitgebracht twee jaar later de EP A Dialogue With The Dimensions. Afgelopen zomer is hun nieuwe CD Rituals verschenen. Dit werk is maandag 29 oktober op vinyl verschenen via Svart Records, maar sinds 25 mei van dit jaar op CD beschikbaar.

Een all-girl doom metalband! Hoe cool is dat?! Laat je niet in de war brengen; deze meiden spelen echte metal! Het getuigt van enorm veel lef en kracht om zoveel ruimte in je muziek toe te laten als deze band doet in bijvoorbeeld het nummer Souls Colliding. De muziek die deze band speelt heeft een zeer somber en atmosferisch karakter. De songs zijn goed opgebouwd en weten, ondanks hun monotone karakter, toch de nodige spanning te realiseren. Een goed uitgebalanceerde mix zorgt voor een helder geluid en dit draagt bij aan de intensiteit van de muziek. Het ritme is traag en loodzwaar, zonder te verzanden in dichtgeslibde riffs. Geen muur van geluid, maar subtiliteit in spannende doom.

Fans van Cathedral, Bloody Panda, Buried at Sea, Sleep of zelfs het vroege werk van My Dying Bride zouden nog wel eens verslaafd kunnen raken aan de muziek op Rituals van shEver. De muziek is weliswaar niet enorm intens of overdonderend, maar zeer donker traag en atmosferisch. Wie de CD aan wil schaffen kan de CD online bestellen bij Totalrust Music. Wees er wel snel bij, want het werk is verschenen in een oplage van 1000 exemplaren. De vinylvariant is aan te schaffen via de webshop van Svart Records.

Tracklisting Rituals:

  1. Ritual Of Chaos
  2. Delirio
  3. Je Suis Née
  4. Souls Colliding
  5. (You Are) The Mirror
  6. Tha He Na Te