Sena Dagadu – Lots Of Trees
Door op 04 mei 2014

Artiest: Sena Dagadu
Album_title: Lots Of Trees
Genre: World/Soul/Funk, World/Pop
Release_date: 02/10/2014
Label: Soulbeats Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3263377
Lots Of Trees Sena Dagadu
4.5
4.5

De Ghanees-Hongaarse zangeres Sena Dagadu klinkt op Lots Of Trees zo cosmopolitaans dat je haar zo maar plaatst in Londen of New York. Een stem a la Chaka Khan neemt de leiding terwijl Sena zingt over Pressure. Een energie en kracht in het nummer die doet denken aan Anastacia. De openingstoetsen van Grit My Teeth doen je, met hun lieflijke klanken, daarna niet vermoeden hoe het nummer zich verder ontwikkelt. Sena wortelt zich stevig met haar stem in het nummer en trekt de aandacht naar zich toe en voor je het weet, tikken je voeten in het ritme van de muziek mee of, het zou zomaar kunnen, maak je dansbewegingen. Dansbaar is het zeker terwijl tegelijk de gitaren in dit nummer niet vergeten worden. Had het ook een poppier nummer kunnen zijn van Mother’s Finest? Joyce Kennedy, de zangeres van die band heeft ook al van die krachtige stembanden. In het nummer krijgt Sena ondersteuning van Nneka, de Duits-Nigeriaanse zangeres.

In Extra Large horen we electropop en neemt Sena ook zo nu en dan een rap voor haar rekening. Daarin heeft ze een partner in M3nsa die meezingt, meerapt liever gezegd. Een sterk tweede soloalbum brengt Sena hiermee uit, tien jaar na de eersteling First One. Nu is ze naast solozangeres actief in Irie Maffia, een Hongaarse band die reggae combineert met dancehall en tegelijk de nodige ingrediënten uit hiphop, funk en rock toevoegt. Waar ze de mosterd kon halen, daar had Sena al een aardig beeld van. De mengeling van stijlen op de langspeler laten alle kanten horen van dezelfde zangeres. Buckets-Full Of Love heeft weer een onvervalste Motown- en sixtiesvibe. Passend bij de stem van Sena, of is het dat haar stem de souplesse heeft om naadloos aan te sluiten bij deze diversiteit aan muziek? Every Blessed Thing is een mooie ballade met een mooie soul- en funkbasis. Je wordt getriggerd door de zanglijnen en het valt op hoe verzorgd de muziek klinkt. Achtergrondzang om je vingers bij af te likken, fraaie, ingetogen begeleiding en, hoewel ze is gezegend met een uiterst krachtige stem, Sena vliegt niet uit de bocht. De blazers richting het einde van het nummer maken het af.

Do You Feel Me Now is een warme, zwoele mix van reggae, soul en funk. Geen misverstand over het nummer en een uitnodiging om “…Seek and you’ll find me underneath my covers…” klonk lang nooit zo sensueel. Niet over the top, maar trefzeker. Speak To Me Darlin gaat verder in de reggae- en skavibe en laat weer een swingende Sena horen. Roaming Earth haar ode aan de wereld en daarmee haar inzet voor het milieu. In Pass It On een sterke rap van het maatje van M3nsa, Wanlov the Kubolor en weer die geweldige stem.

Een stampende, sensuele, soul, funk, hiphop, reggae en rock cross over door een zangeres die, met uitstekende begeleiders, een erg mooi album heeft gerealiseerd waar haar stem de leidraad vormt terwijl ze tegelijk haar begeleiders en gastzangers ook volop de ruimte geeft. Top!

Tracklisting Lots Of Trees:

 1. Pressure
 2. Grit My Teeth
 3. Extra Large
 4. Buckets-Full Of Love
 5. Every Blessed Thing
 6. Do You Feel Me Now
 7. Speak To Me Darlin
 8. Roaming Earth
 9. Pass It On
 10. Accra City People
 11. Heavy Boots
 12. Dubabdu
 13. Morning Light