Scritti Politti – Absolute (Best Of)
Door op 15 maart 2011

Band: Scritti Politti
Album_title: Absolute (Best Of)
Genre: Alternative
Release_date: 03/15/2011
Label: Virgin
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2753817
Absolute (Best Of) Scritti Politti
4
4

In de jaren ’80 werd het uit het Britse Leeds afkomstige Scritti Politti een zeer populaire band die ook in Nederland een aantal grote hits scoorde. Hun mix van pop, soul, funk en alternative bleek bij een groot publiek aan de slaan.

Scritti Politti werd in 1978 opgericht door zanger Green Gartside en drummer Tom Morley en had in de begindagen een donker en experimenteel klinkende spannende sound. Hun debuutalbum Songs To Remember bleek een klassieker. De sound van de band veranderde nadat Gartside door een longontsteking langere tijd bij zijn ouders verbleef en daar door funk en soul beïnvloed raakte. Hun tweede album Cupid & Psyche bleek met hun nieuwe sound een schot in de roos en de singles Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin) en Absolute bleken dikke hits. Ook het vervolgalbum Provision bracht met Oh Patti (Don’t Feel Sorry For The Loverboy) en Boom! There She Was dikke hits voort.

De belangstelling voor Scritti Politti nam begin jaren 90 behoorlijk af en Gartside besloot met muzikaal pensioen te gaan. Pas in 2006 kwam hij, onder de naam Scritti Politti, terug met het succesvolle album White Bread Black Beer. Het album Absolute heeft met 18 tracks een lekker uitgebreide verzamelaar gekregen. Natuurlijk met een nadruk op hun populaire albums maar zeker ook met een mooi inzicht in het, voor het grote publiek, onbekender werk.

Tracklisting Absolute (Best Of):

 1. Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin) (7″ Version)
 2. Absolute
 3. The Word Girl (Flesh And Blood) (Edit)
 4. Perfect Way
 5. Hypnotize (Short Version)
 6. Oh Patti (Don’t Feel Sorry For Loverboy)
 7. Boom There She Was (US mix)
 8. Umm
 9. Tinseltown To The Boogiedown (Radio Edit)
 10. Die Alone
 11. Brushed With Oil Dusted With Powder
 12. Skank Bloc Bologna
 13. Sweetest Girl
 14. Asylums In Jerusalem
 15. Jacques Derrida
 16. She’s A Woman
 17. Day Late And A Dollar Short
 18. A Place We Both Belong