Schradinova – India Lima Oscar Victor Echo You
Door op 27 oktober 2010

Band: Schradinova
Album_title: Inda Lima Oscar Victor Echo You
Genre: Pop
Release_date: 10/15/2010
Label: Universal Music
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2831327
Inda Lima Oscar Victor Echo You Schradinova
3
3

Na vier jaar touren met Room Eleven vond zangeres en frontvrouw Janne Schra het hoog tijd voor iets nieuws. Toch trekt Janne met haar nieuwe band als Schradinova de Room Eleven zo kenmerkende stijl in grote lijnen door op dit solodebuut, met de bijzonder originele ‘Ik hou van jou’-titelvariant India Lima Oscar Victor Echo You.

Deze publiekelijke liefdesverklaring op cd ademt vooral een ongedwongen muzikale speelsheid uit, waarbij Janne’s dagdromerij aan de basis staat van de vele, opnieuw vaak jazzy songs. Hoewel de unieke samenwerkingsverbanden met onder meer Tjeerd Bomhof (Voicst) en Torre Florim (De Staat) geen schokkende koerswijzigingen opleveren, voegen de bijdragen wel degelijk iets extra’s toe aan het kenmerkende stemgeluid en de wondere belevingswereld van Janne.

Aan enthousiasme geen gebrek op deze lome luisterplaat die helaas ondanks een aantal uitschieters toch net iets te vluchtig aan mij voorbij raast. Op de momenten dat er wordt geëxperimenteerd, zoals op het spannende Take Off met Torre Florim, het zwoele, haast sexy klinkende Dogs Bark met producer Johan Lindström op keyboards en Andreas Dahlbӓck op drums, de pakkende titelsong, met een fraaie muzikale twist halverwege het nummer en in het dreigende intro van Storm, overtuigt Schradinova het meest. Dat neemt niet weg dat de meeste overige nummers ook prettig in het gehoor liggen en vaak heerlijk voortkabbelen, geheel conform de albumopzet. Opener Draw The Line klinkt als subtiele cabareteske countryfolk, de jaren 50/60-jazz viert zijn hoogtijdagen in het grappige Pencil Revolution en bij het vrolijke swingende refrein van Glowing kunnen we een glimlach niet onderdrukken.

Janne Schra borduurt met Schradinova op het in Stockholm opgenomen India Lima Oscar Victor Echo You vakkundig voort op de succesvolle Room Eleven-sound, dus zowel de fans van haar vorige band als liefhebbers van ongepolijste prachtpop zullen zeker tevreden zijn.

Tracklisting India Lima Oscar Victor Echo You:

 1. Draw The Line
 2. Pencil Revolution
 3. Glowing
 4. Take Off
 5. Italian Family
 6. Dogs Bark
 7. No No No
 8. India Lima Oscar Victor Echo You
 9. Storm
 10. Nothing Brings Me Down
 11. Carry You Around
 12. Communication
 13. Beat The Devil Out