Scenic Route to Alaska – Long Walk Home
Door op 29 december 2016

Band: Scenic Route to Alaska
Album_title: Long Walk Home
Release_date: 09/15/2016
Label: Butler Records
Rating: Tweeënhalve ster (2.5)
Soundsid: 3566486
Long Walk Home Scenic Route to Alaska
2.5
2.5

In roerige tijden, zoals die waarin wij leven, bestaat bij velen de behoefte aan een zekere contemplatie. De een vindt die in boeken, de ander in de yogazaal en zo zijn er ook degenen die contemplatie vinden in muziek. In die van Scenic Route To Alaska bijvoorbeeld. Long Walk Home betekent het derde studioalbum van het Canadese drietal. Niet zo heel erg spannend, zoals Scenic Route To Alaska eigenlijk nooit zo heel erg spannend is geweest, maar wel met een zekere kwaliteit.

Trevor Mann heeft nog altijd een prettig stemgeluid, dat zich uitstekend leent voor de folky songs van zijn formatie. Met name in het uptempowerk komt hij prima uit de verf. Openingsnummer Coming Back is daar een goed voorbeeld van. Het beste voorbeeld ook meteen, daar het met voorsprong de sterkste track op Long Walk Home is, met een refreintje dat zich moeiteloos in je hoofd nestelt.

Een lieflijk rockliedje als Love Keeps doet dat ook wel, maar is zwanger van een soort zoetsappigheid die de plaat toch al in zijn greep heeft. Dat is jammer. Zeker in de rustigste songs, zoals The Homestretch, dat neigt naar pathetiek, kan een en ander op de zenuwen gaan werken.

Emotie moet nooit te gemaakt zijn in de muziek, want dan prik je er doorheen. Het is een beetje de makke van Scenic Route To Alaska. Kom trouwens niet bij de mannen aan met folkmuziek, want dan slaan ze je om de oren met de term prairie-indie. Je moet er maar opkomen.

Scenic Route To Alaska komt muzikaal misschien nog wel het dichtst bij Mumford And Sons in de buurt.  Ook zo’n bandje dat duidelijk binnen de clichématige lijntjes kleurt en misschien ook eens uit die comfortzone moet worden getrokken.

Scenic Route To Alaska maakt muziek die ook geschikt is voor liefhebbers van een band als The Lumineers, alsook voor hen die zweren bij singer-songwriters. Schaf Long Walk Home aan, koop een doos bittergarnituur, trek wat flessen wijn open, en word een nog gelukkiger mens.

Tracklisting Lonk Walk Home:

 1. Coming Back
 2. Long Walk Home
 3. She Only Let You Down
 4. Love Keeps
 5. Taking Its Toll
 6. One Day
 7. Young Free Wild
 8. Again, Again
 9. Younger
 10. The Homestretch
 11. Love Is The Ocean

Written in Music Nieuwsbrief