Sam Semple – Mystery Songs
Door op 14 april 2015

Artiest: Sam Semple
Album_title: Mystery Songs
Genre: Roots, Pop
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Mystery Songs Sam Semple
3.5
3.5

Een fijne verrassing is het debuut van de uit Londen afkomstige Sam Semple te noemen. Mystery Songs is een album vol tijdloze songs met een meesterlijke hand voor melodie geschreven.

Semple is in Londen als songwriter al langere tijd bekend. Zo schreef hij mee aan de Tom Baxter klassiekers Better en Miracle en schreef hij de hit How Would You Do It? voor de Franse popster Midi. Met Mystery Songs brengt hij dan eindelijk een album uit met eigen werk.

De opnamen voor het album werden gemaakt in de illustere Ollywood studio’s van Oli Langford (violist en arrangeur) in Londen, ook wel de Mannock Mansions genoemd. Vrienden Langford en Baxter hielpen Semple de songs voor opnamen klaar te smeden en deze op te nemen. In de studio werd Semple bijgestaan door een grote groep prima muzikanten waarin de namen van Langford en Baxter, diens broer Charlie Winston de vermaarde Scott Matthews er gelijk uitspringen

Mystery Songs laat een mooie collectie tijdloze songs horen. Songs met een hart en ziel met simpele maar o zo vernuftige songstructuren en fraaie arrangementen. Semple’s stem, met vaak twee fijne zangeressen ‘frontaal’ in de achtergrond, klopt volledig in het klankbeeld.

Mystery Songs telt in totaal 11 sterke songs met Millicent, Mona Lisa (dat afgelopen jaar op BBC Radio 2 prominent werd gepusht door de invloedrijke Janice Lang), het zeer fraai van strijkers voorziene Dreamers en het daarop aansluitende No Way In, One More River, het ijzersterke Things Change (met het zeer herkenbare gefluit van Charlie Winston!) en de met Tom Baxter geschreven albumafsluiter Forgive And Forget als fijne hoogtepunten.

Tracklisting Mystery Songs:

 1. Baby We’re Alive
 2. Millicent
 3. Heart-Shapes Cloud
 4. Spoke On The Wheel
 5. The Old Straight Track
 6. Mona Lisa
 7. Dreamers
 8. No Way In
 9. One More River
 10. Things Change
 11. Forgive And Forget

Written in Music Nieuwsbrief