Ruben Hein – Live
Door op 08 december 2011

Artiest: Ruben Hein
Album_title: Live
Genre: Pop
Release_date: 12/08/2011
Label: Blue Note
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3030699
Live Ruben Hein
3.5
3.5

We schreven op WiM al eerder over het dubbelconcert dat de Nederlandse Ruben Hein gaf met de Britse Jonathan Jeremiah in Carré. En hoe goed dat was. De opnamen, oorspronkelijk voor Radio 2 opgenomen als radioshow, zijn nu op CD uit en duidelijk wordt nogmaals hoe goed Hein aan het worden is.

Op basis van zijn debuutalbum Loose Fit, wat ruim een jaar geleden verscheen, konden we reeds vaststellen dat we met Hein een prima nieuw talent in huis hadden. De man stapte met een enerverende mix van jazz en pop op een snel groeiend publiek af en wist met elk optreden meer te overtuigen. Een ontwapende presentatie, een grenzeloos enthousiasme en een trits heerlijke songs lagen daaraan ten grondslag. Dat Hein in het jaar sinds zijn debuut als zanger (wat een soul krijgt die man!!)  en muzikant enorm gegroeid is laat Ruben Hein live nu goed horen. Het zeer smaakvol klinkende Metropole Orkest is daar zeker ook debet aan.

Natuurlijk zijn het vooral songs van Hein’s debuutalbum die hier de revue passeren maar ze krijgen door de bijdragen van het Metropole allen een extra lading. Natuurlijk komen de hitsingle Elephants en verdere Hein favorieten als Rosie, Traffic Jam, That’s Not Life en Stand Up, Speak Out ook glansrijk voorbij. Het alleen op de vinylversie van Loose Fit te horen No Matter What blijkt in deze set de onvervalste kraker. Ongelooflijk mooie song is dat toch.

Tracklisting Ruben Hein – Live

  1. Fear
  2. Traffic Jam
  3. Stand Up, Speak Out
  4. Rosie
  5. Elephants
  6. Modest Man
  7. That’s Not Life
  8. Say Bye
  9. No Matter What
  10. Deaf, Dumb, Exposed