Rachel Sermanni – Live In Dawson City
Door op 02 augustus 2015

Artiest: Rachel Sermanni
Album_title: Live In Dawson City
Genre: Singer-songwriter, Indie / Pop
Release_date: 10/17/2014
Label: Middle Of Nowhere Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Live In Dawson City Rachel Sermanni
4
4

Nog voor ze haar debuut uitbracht had de jonge Rachel Sermanni haar sporen al verdiend door voorprogramma te zijn van zowel Mumford and Sons, Fink, Rumer en Elvis Costello. Na nummers in EP-formaat te hebben uitgebracht was het in september van 2012 tijd voor de release van haar eerste album. Under Mountains werd een album dat doordrenkt is van poëtische teksten en waarin de Hooglanden in al hun ruimtelijkheid het muzikale landschap inkleuren. De warme en zalvende stem van Rachel vormt de spil op het debuut dat in instrumentatie uiterst gebalanceerd is.

Ze tourde veel zowel voor als na de release van het album. Daarbij deed ze, samen met pianiste Jen Austin het muziekfestival in Dawson aan. De opnames daarvan verschenen op dit live-album met daarbij zowel tracks van het debuut, nummers van de ep’s en nieuwe nummers. Het is bijzonder hoe zorgvuldig de twee dames de balans hebben gevonden tussen het kristallen geluid van de piano van Jen Austin, de gitaar van Rachel en haar stem. Met een stem die zalvend kan klinken, bestaat het risico dat juist dat element doorslaat. Daar blijft Rachel ver van verwijderd. Waar ze dat aspect inzet, is dat gedoseerd. Het is als het ware alsof zij het hele kleurenpalet van haar stem inzet.

De teksten van Rachel, soms sprookjesachtig, met haar zanglijnen en de accenten die de verschillende instrumenten zetten, doen zo nu en dan denken aan Tim Buckley, inderdaad, de vader van Jeff Buckley. Zoals Rachel hier Black Current zingt, komt de sfeer van het optreden aardig in de buurt van het optreden van Tim Buckley vereeuwigd op het album Dream Letter Live In London 1968. Een stem, instrumentatie en een sfeer die die vergelijking oproepen, dan lever je, nog geen drie jaar na je debuut, een zeer overtuigende live registratie af.

Tracklisting Live In Dawson City:

 1. Intro
 2. Two Birds
 3. Black Current
 4. Breathe Easy
 5. Bones
 6. To Wait To Wit To Woo
 7. I’ve Got A Girl
 8. Marshmallow Unicorn
 9. Waltz
 10. The Fog
 11. Song To A Fox