Portico Quartet – Live/Remix (dubbel-vinyl editie)
Door op 05 februari 2018

Band: Portico Quartet
Album_title: Live/Remix
Genre: Eelctronic
Release_date: 05/08/2015
Label: Real World Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3415962
Live/Remix Portico Quartet
4
4

Dat Portico Quartet met hun derde, gelijknamige, album in 2012 een waar meesterwerk uitbrachten werd al snel duidelijk. Wij zetten het album op de eerste plek in onze jaarlijst van 2012 en dat was een van de allerbeste keuzes in de Written historie. Dat de band destijds op de toppen van hun kunnen zat en live per optreden groeide legt Live/Remix haarfijn vast. Een dubbelalbum dat tevens een aantal wonderbaarlijk geslaagde remixen kende. Zoveel valt nu ook weer op te maken nu het album als fraaie dubbelaar weer optimaal op vinyl verkrijgbaar is.

Eigenlijk wilde de band juist door het uitbrengen van een remixalbum aangeven waar ze echt vandaag komen. Ze vonden dat de remixen zelfs voor de fans van de band veel te slecht te vinden waren en dat deze een optimale herkansing verdienden. Maar met de optredens die de band in steeds belangrijker zalen gaf kwam ook de vraag naar een livealbum. Wat beter dus als het uitbrengen van een dubbelalbum waarbij beide kanten van de band aandacht zouden krijgen.

Dat de band live op hun toppen zat wordt gelijk duidelijk als we Window Seat en City Of Glass horen. Nog spannender dan de studioversie kan bijna niet, maar het lukt ze wel. Opzwepend, intrigerend en geniaal. Ook Rubidium (sowieso een van de absolute prijsnummers van dat album) en het eraan vastgeplakte Line (van tweede album Isla) zijn briljant. Ook die heerlijk lange uitvoering van Laker Boo is buitengewoon. Het zeer bijzondere Steepless met zangeres Cornelia al net zo.

Op de vinylversie zijn er van de 10 tracks die op de cd-versie stonden 8 overgebleven en blijft het een magistrale voortzetting van hun meesterwerk Portico Quartet. Een liveregistratie die er echt toe doet en een band laat horen die live-optredens als een uitdaging zien en daarmee het publiek elke keer optimaal weet te verrassen.

Op de intrigerende Remix D-kant van het vinyl heeft de band gekozen voor de Rubidium remix van Luke Abott, Window Seat in de remix van Will Ward (Circle Traps), Laker Boo in een prachtige remix van DVA’s Hi:Emotions en de SBTRKT-remix van Line. Dat zijn er dan wel 5 minder als op de cd-versie maar het zijn wel de mooiste/meest ge(s)laagde.

Live/Remix is een smaakvolle opvolger van het onvolprezen Portico Quartet en zo’n album dat je er echt bij moet hebben om je Portico-collectie compleet te houden.

Tracklisting Live/Remix (dubbel vinyl versie):

Kant A (live):

 1. City of Glass
 2. Rubudium

Kant B (live):

 1. Ruins
 2. Steepless ft. Cornelia
 3. Clipper

Kant C (live):

 1. Window Seat
 2. Laker Boo
 3. Dawn Patrol Alt.ending

Kant D (remix):

 1. Rubidium (Luke Abbot Remix)
 2. Window Seat (Will Ward Remix)
 3. Laker Boo (DVAs Hi:Emotions Remix)
 4. Line (SBTRKT Remix)