Peter Cincotti – East Of Angel Town
Door op 28 september 2007

Artiest: Peter Cincotti
Album_title: East Of Angel Town
Genre: Pop, Jazz
Release_date: 09/28/2007
Label: Warner
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2372381
East Of Angel Town Peter Cincotti
3.5
3.5

In de grote ‘nieuwe jazzhelden-golf’ van een paar jaar terug, met Michael Buble en Jamie Cullum, werd ernstig gezocht naar andere aansprekende helden. Cincotti, jong en mooi, werd met twee albums vol standards de markt op gegooid. Hij deed dat helemaal niet slecht maar het viel wel op dat op zijn tweede album On The Moon zijn zelf geschreven songs duidelijk de beste waren.

Een ontmoeting met producer David Foster bezorgen hem een nieuwe visie en met een nieuwe platendeal bij Warner maakt hij een hernieuwde start met het album East Of Angel Town. Diegenen die de opvallend mooie film December Boys, met ‘Harry Potter’ Daniel Radcliffe, hebben gezien hoorden bij de aftiteling al een bijzonder mooie nieuwe song van Cincotti. Het was eigenlijk een eerste kennismaking met de nieuwe Cincotti. Zo’n prachtig vet georkestreerde ballade die eigenlijk net zo gelikt en vertrouwd klinkt als emotievol en daarom imponeert. En dan vooral ook door de manier waarop Cincotti de song zingt.

Op het nieuwe album zet hij deze lijn prima door. De eerste single van het nieuwe album Goodbye Philadelphia, die al veel op de radio te horen is, is daar een sterk voorbeeld van. Cincotti heeft samen met tekstschrijver John Bettis voor het album een aantal zeer complete popsongs weten te schrijven en ze met enorm veel enthousiasme en klasse weten vast te leggen. En of ze nu wat steviger zijn of rustiger er wordt steeds een ideale balans gevonden.

Albumopener Angel Town geeft dat in al zijn pure power gelijk al aan. Die wat steviger songs zijn al zo lekker. Make It Out Alive, Be Careful en Witch Brew hebben exact de juiste sfeer en drive. Maar die mooie piano ballades zoals het reeds eerder vermelde December Boys en ook Cinderella Beautiful, Another Falling Star en Country Life, met hun heerlijk bluesy ondertoon zijn echt niet te versmaden. Cincotti en Bettis hebben elkaar als een ware 70er jaren Elton John/Bernie Taupin combi naar grote hoogten gestuwd en overtuigen volop. Cincotti heeft met dit album een mooie toekomst volledig afgedwongen.

Tracklisting East Of Angel Town:

 1. Angel Town (4:48)
 2. Goodbye Philadelphia (4:30)
 3. Be Careful (3:43)
 4. Cinderella Beautiful (4:17)
 5. Make It Out Alive (3:56)
 6. December Boys (4:42)
 7. U B U (4:35)
 8. Another Falling Star (4:38)
 9. Broken Children (4:13)
 10. Man On A Mission (4:26)
 11. Always Watching You (5:05)
 12. Witch’s Brew (5:12)
 13. The Country Life (3:48)