Pet Shop Boys – Yes
Door op 21 april 2009

Band: Pet Shop Boys
Album_title: Yes
Genre: Pop, Electronic
Release_date: 04/21/2009
Label: Parlophone
Yes Pet Shop Boys

Het blijft een opvallend fenomeen dat de Britse Pet Shop Boys in hun 28jarige carrière maar zo weinig album hebben uitgebracht maar toch altijd zo aanwezig zijn geweest. Met hun nieuwe album ‘Yes’ brengen ze pas hun tiende album uit.

Natuurlijk is dat te wijten aan de eindeloze rij hitsingles die de band over de decennia heeft gefabriceerd. En waar de Nederlandse radio de songs van het Pet Shops duo Neil Tennant en Chris Lowe niet altijd even goed oppakte scoorden ze ook hier genoeg hits om in de belangstelling te blijven staan.

Pet Shops

Opgericht in 1981 vanuit het Londense Chelsea scoorden de mannen onder leiding van vermaarde danceproducer Bobby Orlando in 1983 hun eerste wereldhit met ‘West End Girls’. Vanwege een financieel dispuut met Bobby O duurde het daarna twee jaar voordat de carrière van Pet Shop Boys een herstart beleefde via het Britse platenlabel Parlophone. De miljoenen verkopende albums ‘Please’,'Actually’ en ‘Introspective’ en een grote reeks singles maakten het duo vervolgens een vermaarde popact die met door dance en disco beïnvloede songs zichzelf steeds weer opnieuw uit wisten te vinden.

Yes

Met de pakkende nieuwe single ‘Love Inc.’ maakten de Pet Shop Boys al duidelijk dat ze het schrijven van pakkende, door electrobeats gestuwde, songs nog steeds niet verleerd zijn. En hoe simpel de songs ook op het eerste gehoor klinken ingenieus zijn ze zeker. De grappige en spannende veranderingen die elke song kent getuigen van puur songwriterschap. Luister naar ‘Did You See Me Coming?’, ‘Vulnerable’ en ‘More Than A Dream’ en wees overtuigd.

Natuurlijk zijn het ook deze keer de teksten van Tennant die door zijn kenmerkende manier van zingen nog eens extra opvallen. De ballads ‘Beautiful People’ en Legacy’ werken daarnaast optimaal door de fraaie strijkers die gearrangeerd werden door Owen Pallett, de man die eerder o.a. werkte met The Last Shadow Puppets.