Out Of The Game: het nieuwe album van Rufus Wainwright
Door op 02 februari 2012

Artiest: Rufus Wainwright
Album_title: Out Of The Game

Op 20 april zal het nieuwe album Out Of The Game van Rufus Wainwright gaan verschijnen. Zijn alweer zevende studioalbum werd geproduceerd door Mark Ronson.

Rufus zegt dat Out Of the Game de meest pop georiënteerde songs bevat die hij ooit schreef en opnam. Mark Ronson zegt dat het, zonder twijfel, het beste album is wat hij mocht opnemen. Hij zegt dat de combinatie van zijn grooves met de songs van Rufus een ideale combi zijn. Het album werd afgelopen herfst in New York opgenomen en bevat 12 nieuwe songs.

Van de uptempo openingsakkoorden van het titelnummer, de eerste single tot de gospel van Jericho, met de schoonheid van Sometimes You Need en het emotionele Candles, schakeert dit album alle kanten van Wainwrighht’’s muzikale universum. Als gasten hebben Wainwright en Ronson onder meer The Dap Kings ( de vaste blazerssectie van Sharon Jones en tevens de blazers die Back To Black van Amy Winehouse zo opwindend maakten), Wilco’s Nels Cline; Nick Zinner vanYeah Yeah Yeahs; Andrew Wyatt van Mike Snow; Sean Lennon en Rufus’ zus Martha.

Invloeden zijn wederom uit alle denkbare hoeken afkomstig. Ronson noemt de sfeer typisch Laurel Canyon/West Coast terwijl Wianwright zich juist geïnspireerd voelde door Elton John , Freddie Mercury, David Bowie en alle mooie en rare dingen die met die artiesten samenvallen. Maar bovenal is het natuurlijk heel erg Rufus.

Rufus Wainwright zal op 27 april een concert geven in de Rabozaal in Amsterdam.