Orgel Vreten: nieuwe tour, single als cadeautje
Door op 16 september 2012

Nu met nog meer orgel wordt de titel van de tournee waarmee Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Wende Snijders, Stereo) komende winter langs de verschillende podia trekken. Afgelopen voorjaar traden Robin en Thijs voor het eerst naar buiten met hun gezamenlijke voorliefde voor stokoude Hammond-orgels. In De Wereld Draait Door beleefde Orgel Vreten –een naam die NIETS  heeft te maken met de gelijknamige kast van Ikea- de vuurdoop, daarna volgden even opzienbarende als succesvolle optredens op festivals als Oerol en Lowlands.

In het gezelschap van gastmuzikanten (van Spike van Direct/The Deaf tot saxveteraan Bertus Borgers) vreten Thijs en Robin hun Hammonds inderdaad bijna op en probeert de een na de ander de overtreffende trap van Hammondgeweld te vinden.

‘The Merciless Hammond Battle’, zoals het affiche vermeldt, brengt Orgel Vreten vanaf 20 december op zes podia.

De agenda:
* 20 december Burgerweeshuis Deventer
*21 december Doornroosje Nijmegen
*22 december 013, Tilburg
*27 december Paard van Troje Den Haag
*29 december  Vera Groningen
*2 januari Paradiso (main stage) Amsterdam

Op de planning staat ook nieuw vinyl. Afgelopen mei werd in De Effenaar in Eindhoven het debuutalbum gepresenteerd, een registratie van het vorige, allereerste concert dat Thijs en Robin in De Effenaar gaven. Voor komend najaar staat een 7 inch-single gepland. Denk nu niet dat Orgel Vreten op tournee gaat om die single te promoten: de debuutplaat werd ook al in zeer beperkte oplage uit eigen zak gefinancierd en was al een collector’s item voor die uitkwam. “We spelen voor de lol,”zegt Thijs. “Zie de single als een cadeautje.”