Opnieuw kassa voor Roger Waters
Door op 06 juni 2010

Artiest: Roger Waters
Band: Pink Floyd
Album_title: The Wall
Genre: Rock
Label: EMI

Roger Waters toerde eerder deze eeuw over de aardbol met integrale opvoeringen van het klassieke Pink Floyd album Dark Side Of The Moon. Dat leverde veel tevreden fans en bakken geld op. “Never change a winning formula”, moet Waters hebben gedacht want dit  jaar doet hij hetzelfde maar dan met The Wall.

Dat de fans het ook ditmaal niet laten afweten blijkt wel uit de voorverkoop. Vrijdag 4 juni startte die voor het concert in het Gelredome (8 april 2011), een half uurtje later kon het bordje ‘uitverkocht’ aan de digitale gevel.

Op maandag 7 juni maakte Mojo bekend dat er nog een tweede The Wall-concert komt en wel op 9 april 2010.

Het prachtige conceptalbum The Wall was destijds gebaseerd op en geïnspireerd door de Berlijnse muur. Nu ligt die muur ligt alweer enige tijd tegen de vlakte en zijn er nieuwe muren opgetrokken door Israël langs de Gaza strook en door de Verenigde Staten langs de Mexicaanse grens. Het is niet bekend of Roger Waters de show of elementen daarin gaat actualiseren. Als de recente wereldgeschiedenis onvoldoende aanleiding geeft is er nog altijd het kostenaspect. De originele show werd destijds maar 31 maal opgevoerd omdat de kosten simpelweg enorm waren.